Velikonoční speciality

Napsal

Lámete si hlavu, co letos připravit o Velikonocích k slavnostnímu obědu? Přinášíme velikonoční recepty na polévku, hlavní chod, salát a dezert, které v sobě spojují české vlivy a trochu exotiky.
Velikonoční menu by mělo být hlavně svěží, ne příliš těžké. Je přece jaro a v žádném případě tedy nemohou chybět například vejce nebo listová zelenina. Nemusíte se ale bát, dojde samozřejmě i na maso a něco sladkého. Dali jsme si záležet i na tom, aby žádný recept nepředstavoval komplikovanou přípravu, která by vyžadovala vaši neustálou pozornost. Klidně si tak během vaření polévky můžete třeba připravit a dát do trouby hlavní chod. Nepečený dezert si navíc můžete udělat den předem.
Začneme lehkou jarní zeleninovou polévkou, která vychází z klasické francouzské kuchyně. Náš exotický hlavní chod se vám bude přece jen zdát trochu známý – postup přípravy kuřete se totiž podobá výrobě klasického trojobalu, i když jenom zdánlivě. Salát naplno rozjede jarní náladu a bude vyhovovat milovníkům masa i zeleniny. A dezert nakonec bude už nenápadným příslibem léta.

jarni polevka Iwona GrodzkaVelikonoční francouzská polévka

4 baby karotky
3 menší pórky
4 větší brambory
1 celer
2 větší snítky petržele
1 ½ litru hovězího vývaru
čerstvě mletá sůl a pepř
2 lžíce crème fraîche (francouzské jemně zakysané smetany)
Zeleninu očistěte a nakrájejte najemno. Přiveďte bujón k varu, přidejte zeleninu, znovu přiveďte k varu, zmírněte plamen a nechte asi 50 minut jenom probublávat. Sceďte vývar do mísy a zeleninu rozmixujte. Vraťte zeleninu zpět do vývaru, ochuťte solí a pepřem a znovu přiveďte k varu. Odstavte a zamíchejte smetanu (crème fraîche snese vyšší teplotu než česká zakysaná smetana).

Celý článek naleznete zde :
https://www.svet-bydleni.cz/zivotni-styl/velikonocni-menu-tradicni-i-exoticke.aspx

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *