Tipy na zdravé mlsání

Napsal

Ačkoli se snažíte žít zdravě, stravujete se podle přísných návyků a pečlivě sledujete každý přibraný gram, určitě i vás tu a tam přepadne neovladatelná chuť na něco sladkého. Snažíte se touze zahřešit si na sladkém odolat, ale potřeba je natolik silná, že zpravidla tento váš vnitřní souboj prohráváte, dopřejte si nějakou kalorickou bombu a poté s výčitkami svědomí lezete na váhu plní obav, kolik následků to na vás zanechalo.

unspecified

Sladké ke svému životu potřebujeme všichni. Zatímco někdo více, jiný méně. Proč si tedy čas od času nezamlsat bez výčitek? Připravili jsme pro vás několik tipů na zdravé mlsání, díky kterému zaženete chutě na sladké dobroty a své podlehnutí si následně nebudete muset vyčítat!

Zdravé mlsání, aneb dobroty bez výčitek!

1. Jablečný pudinkový dort

Potřebujete:

  • 750 g jablek
  • 2 hrníčky vody
  • 100-150 g cukru
  • 2 vanilkové pudinky
  • 1 vanilkový cukr
  • piškoty
  • šlehačku
  • citronovou šťávu

Postup:

Jablka oloupejte a nastrouhejte. Poté je s cukrem a hrníčkem vody rozvařte na kaši. Ve druhém hrníčku vody rozmíchejte vanilkové pudinky, vlijte je do jablečné kaše a nechte projít varem. Podle chuti přidejte citronovou šťávu. Část jablečné kaše nalijte do dortové formy, naskládejte na ní piškoty, zalijte další částí jablečné kaše – tento proces opakujte 2x. Jablečný dezert poté uložte do lednice, kde jej nechte ztuhnout nejlépe do druhého dne. Následně jej vyklopte dnem vzhůru a ozdobte šlehačkou.

2. Minisušenky s mrkví

Potřebujete:

  • 40 g ovesných vloček
  • 50 g mrkve
  • 40 g hladké mouky
  • 20 g tuku
  • 1 lžičku nízkokalorického sladidla

Postup:

Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Ovesné vločky pomocí mixéru rozmixujte do jemna. Poté ze všech ingrediencí vypracujte těsto, které rozdělte na cca 20-25 kousků. Z těch poté udělejte kuličky a z nich následně placky. Plech vyložte pečicím papírem, naskládejte na něj připravené mrkvové placky a pečte při 200°C cca 8 minut.

3. Citronové želé

Potřebujete:

  • 150 g cukru
  • 00 ml vody
  • sáček želatiny
  • šťávu ze dvou citronů

Postup:

Do 250 ml vody nasypte sáček želatiny a za stálého míchání zahřejte, dokud se prášek nerozpustí – pozor – nesmí se vařit! Následně k želatině přilijte šťávu z citronů, cukr a zbývající množství vody a dobře promíchejte. Vzniklou hmotu nalijte do formiček – například na muffiny – a dejte do ledničky, kde formičky nechte ztuhnout do druhého dne. Druhý den želé z formiček vyklopte a podávejte.

Share

Jsem moc ráda, že se mohu podílet na tvorbě tohoto webu. Je mi potěšením připravovat pro Vás články z nejrůznějších oblastí, pro něž čerpám informace ze svých vlastních zkušeností. Nejraději mám články na téma vztahů, módy, krásy a bytového designu. Psaní článků je mou vášní a třetím rokem i největším koníčkem. Jsem ráda, že se o to můžu s Vámi podělit :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *