Tuky v potravinách – mýty a fakta

Napsal

Tuky v potravinách představují poměrně časté téma k debatám a úvahám. Nejvíce se o ně zajímají především lidé snažící se žít zdravě a upravují tak tomuto životnímu stylu svůj jídelníček.

Ne vždy ale tuky v potravinách představují takové zlo, za jaké jsou považovány. Točí se kolem nich celá řada mýtů, jež vůbec nejsou založené na pravdě, ale i přesto jim lidé slepě věří a drží se jich jako klíšťata. Co je tedy pravda a co už hraničí se lží? Na to se teď společně s námi můžete podívat!

Zaostřeno na tuky v potravinách: co je pravda a co lež?

Co je nízkotučné, to je zdravé

Mýtus: Nízkotučné potraviny se již řešily tolikrát, že je udivující, kolik lidí tomu stále věří. Ačkoli žijeme v přesvědčení, že výrobky s označením nízkotučné obsazují díky svému přízvisku jen minimum tuku, ve většině případů je to právě naopak. Mimo to si rozhodně nelze myslet, že nízkotučné potraviny a výrobky můžete konzumovat neomezeně a jak se vám zlíbí.

Tělesný tuk je všude stejný

Pravda: Tuk uložený na těle představuje pro drtivou většinu žen nepřítele a strašáka, kvůli kterému nemohou dopnout své oblíbené džíny nebo si nemohou dovolit nosit upnuté šaty, neboť jsou k jejich postavě až příliš kritické. Podle lékařů je tělesný tuk zdravotním rizikem a nezáleží na tom, zda se vám ukládá na břiše nebo na zadečku.

Tuk ve stravě škodí zdraví

Pravda: Pokud se snažíte zhubnout, pak první věc, kterou musíte udělat, je omezit příjem tuku. Důležité je konzumovat větší množství zdravých tuků a naopak snížit příjem těch špatných.

Share

Jsem moc ráda, že se mohu podílet na tvorbě tohoto webu. Je mi potěšením připravovat pro Vás články z nejrůznějších oblastí, pro něž čerpám informace ze svých vlastních zkušeností. Nejraději mám články na téma vztahů, módy, krásy a bytového designu. Psaní článků je mou vášní a třetím rokem i největším koníčkem. Jsem ráda, že se o to můžu s Vámi podělit :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *