Tipy na rychlý oběd do 40 minut
Napsal Jana Kováčová
Máte rádi doma uvařená jídla, ale stále bojujete s nedostatkem času? Pak právě pro vás jsou naše dva recepty na “rychlovky” z těstovin. Sázíme na zdravý životní styl, takže jsme v obou případech zvolili celkem nezvyklou kombinaci s rybou.
Pro rychlou přípravu jídel jsou těstoviny ideální volba – než se uvaří, připravíte si omáčku nebo směs masa a zeleniny, s ním je v závěru zamícháte. Pak už stačí jen jednotlivé porce posypat strouhaným sýrem podle chuti a můžete servírovat.
Špagety s tuňákem a olivami
Na tento pokrm budete potřebovat:
- 1 balíček špaget
- 1 cibuli
- 1 bílou papriku (nebo dvě, podle chuti)
- 2 – 3 oloupaná rajčata, případně drcená v plechovce, v nejhorším případě rajčatový protlak
- 1 větší plechovka drceného tuňáka
- 1 balení zelených oliv
- trochu oleje (jestli máte tuňáka v oleji, slijte ho do pánve pod cibuli)
- česnek, oregano či směs italského koření
- sůl, pepř
Špagety uvařte obvyklým způsobem. Než se uvaří, osmahněte na pánvi nakrájenou cibuli spolu s česnekem a paprikou. Potom přidejte rajčata nebo protlak a chvilku poduste. Na závěr doplňte drceného tuňáka a olivy, aby se vše prohřálo a chutě spojily. Jednotlivé porce můžete posypat parmezánem, ale špagety chutnají i bez něj.
Penne s lososem a avokádem
Do druhého jídla se přidává uzený losos, který se nemusí tepelně upravovat, takže je velmi rychle hotovo. Připravte si:
- 1 balíček těstovin (nemusí být zrovna penne)
- 2 avokáda
- 200 g uzeného lososa
- 3 – 4 lžíce oleje (olivový nebo slunečnicový)
- česnek
- šťáva z 1 citronu
- hrst sekané petrželky (nejlépe hladkolisté)
- sůl, pepř
Opět dejte nejdříve vařit těstoviny. Mezitím si připravte hladkou pastu z ostatních ingrediencí. Všechny suroviny kromě lososa a poloviny petrželky dejte do mixéru a dobře rozmixujte. Pastu smíchejte s uvařenými těstovinami a přidejte na kousky nakrájeného lososa a na závěr zasypejte zbylou petrželkou.
Recommended Posts
8 receptů na vánoční koktejly, se kterými zabodujete
03 prosince, 2023
Recept na domácí langoše: Čím je ozvláštnit?
27 října, 2023