Jak si vybrat večerní šaty pro váš typ postavy?

Výběr těch správných večerních šatů může být pro každou ženu náročným úkolem. Chceme se cítit sebevědomě a krásně, a proto je důležité vybrat šaty, které lichotí naší postavě a zdůrazňují naše přednosti. Existuje mnoho různých typů postav a pro každý typ existují střihy šatů, které lichotí danému tvaru. V tomto článku se podíváme na nejběžnější typy postav a doporučíme vám střihy šatů, které vám pomohou vypadat co nejlépe.

Večerní šaty – vyberte si dle vašeho typu postavy

Na začátku je užitečné vědět, jaké jsou typy ženských postav. Pak bude snazší rozhodnout, které šaty jsou nejlepší. A vybírat můžete z různých stylů, střihů a velikostí, například zde: https://modivo.cz/c/damske/obleceni/saty-a-overaly/vecerni-saty. Možnostem se meze nekladou, nebojte se experimentovat.

Jablko

Tento typ postavy se vyznačuje širším pasem a plnějším břichem. Pro tento typ postavy jsou vhodné šaty s volnějším střihem v pase a sukní, která spadá rovně dolů. Vyhněte se šatům s přiléhavým pasem a upnutým střihům.

Hruška

Tento typ postavy se vyznačuje širšími boky a štíhlejším pasem a rameny. Pro tento typ postavy jsou vhodné šaty s áčkovým střihem, které zdůrazňují ramena a pas a vyrovnávají boky. Vyhněte se šatům s volány a nabíranými sukněmi, které boky ještě více opticky rozšíří.

Přesýpací

Přesýpací hodiny se vyznačují úzkým pasem, širokými boky a rameny. Pro tento typ postavy jsou vhodné šaty s přiléhavým střihem v pase, které zdůrazňují křivky. Můžete si dovolit i šaty s volány a nabíranými sukněmi.

Obdélník

Obdélník se vyznačuje rovnoměrnými proporcemi bez výrazného pasu. Pro tento typ postavy jsou vhodné šaty, které vytvoří iluzi pasu. Můžete zvolit šaty s páskem, s přestřihem v pase nebo s nabíranou sukní. Vyhněte se šatům s rovným střihem, které vaši postavu ještě více „vyrovnají“.

Večerní šaty – tipy pro výběr 

  • Délka šatů. Pro drobnější ženy jsou vhodné kratší šaty, které prodlouží nohy. Vyšší ženy si mohou dovolit šaty delší.
  • Výstřih. Pokud máte větší poprsí, zvolte výstřih do V, který prodlouží krk. Pokud máte menší poprsí, můžete si dovolit i kulatý výstřih nebo výstřih do lodičky.
  • Materiál. Pro slavnostní události jsou vhodné materiály jako hedvábí, satén a samet. Pro méně formální události si můžete vybrat i šaty z bavlny nebo lnu.
  • Doplňky. Doplňky doladí váš outfit a podtrhnou váš styl. Můžete zvolit šperky, boty, kabelku a další doplňky, které ladí k vašim šatům.

Nejdůležitější je, abyste se v šatech cítila sebevědomě a krásně. Vyberte si šaty, které vám lichotí a ve kterých se budete cítit pohodlně. Nebojte se experimentovat a zkoušet různé střihy a barvy, dokud nenajdete ty perfektní šaty pro vás.

Kromě výše uvedených tipů je důležité také zohlednit příležitost, pro kterou šaty vybíráte. Na ples se hodí spíše formální šaty z luxusních materiálů, zatímco na letní garden party si můžete dovolit i ležérnější šaty z bavlny nebo lnu.

Důležitou roli hraje také vaše osobnost a styl. Pokud máte ráda romantický styl, zvolte šaty s volány a krajkou. Pokud preferujete minimalistický styl, zvolte jednoduché šaty s čistými liniemi.

Nezapomeňte také na pohodlí. Šaty by vám měly padnout a nikde vás nesmí tlačit. Měla byste se v nich cítit sebevědomě a uvolněně.

Výběr těch správných večerních šatů může být zábavný a příjemný proces. Pokud budete dbát na výše uvedené tipy, zaručeně najdete šaty, ve kterých se budete cítit jako hvězda.

Pamatujte! Neexistuje žádný univerzální recept na to, jak si vybrat perfektní šaty. Důležité je, abyste se v nich cítila krásně a sebevědomě. Nebojte se experimentovat a zkoušet různé střihy a barvy, dokud nenajdete ty pravé šaty pro vás.

Na našich stránkách si můžete vybrat ze stovky produktů, vyberte si i ty své dámské šaty a overaly na MODIVO, a ukažte všem své pravé sebevědomé já, které vám šaty pomohou rozzářit.

Zdroj náhledové fotografie: stock.adobe.com

Share

Recommended Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *