Jak odstranit lak z nehtů, když nemáte po ruce odlakovač?

Napsal

Jste na dovolené, trávíte víkend mimo civilizaci nebo jste zkrátka někde, kde nemáte po ruce odlakovač, ale začal se vám odlupovat lak z nehtů? Pomoci vám mohou následující věci.

Jak odstranit lak na nehty

Co dělat, když nemáte po ruce odlakovač?

Možná se to někdy v minulosti stalo i vám. Odjeli jste někam na víkend nebo i na delší dobu a doufali jste, že vaše nehty to zvládnou v pořádku. Opak se ale stal skutečností a váš lak na nehty se začal postupně odlupovat. Čím odstranit jeho zbytky, když nemáte po ruce svůj oblíbený odlakovač?

Parfém

Zatímco bez odlakovače se žena vydá kamkoliv, málokdy se stane, aby si s sebou nevzala svůj oblíbený parfém. Nemáte-li po ruce nic jiného, obětujte pár jeho kapek a použijte ho místo odlakovače. S parfémem zacházejte stejně jako s odlakovačem: několik kapek naneste na vatový tampon, přiložte k nehtu a v případě nutnosti jím také po nehtu přejíždějte.

Alkohol

Na dámském výletě s kamarádkami nemůže chybět alkohol. Popadněte ten nejsilnější, který s sebou máte a opět ho použijte místo odlakovače. Jedná se o velmi účinný způsob, jak lak z nehtů odstranit. Nevýhodou je, že nehty nebudou po alkoholu vonět tolik, jako po parfému.

Dezinfekční gel na ruce

Také se od období covidu-19 nevydáváte nikam mimo domov bez dezinfekčního gelu na ruce? Dobře děláte. Opět ho totiž můžete využít místo odlakovače. Účinné jsou při odstraňování laku z nehtů gely na ruce na bázi alkoholu. Než ho tedy kápnete na odličovcí tampon, přečtěte si pro jistotu jeho složení.

Pasta na zuby

Následující doporučení není vhodné pro ty z vás, kteří mají citlivou pokožku a trápí je suché ruce. Zubní pasta sice krásně voní, ale vaše nehty a ruce může zbytečně vysušit. Po zubní pastě při odlakování nehtů tedy sahejte až v případě, kdy nebudete mít po ruce nic vhodnějšího.

Ocet a pomerančový džus

Máte po ruce ocet a pomerančový džus? Využijte toho a zbavte se nechtěného laku z nehtů. Smíchejte v nějaké nádobě ocet s pomerančovým džusem v poměru 1: 1, směs promíchejte a následně již s pomocí odličovacího tamponu použijte stejně jako běžný odlakovač. Účinnou metodou je také ponoření nehtů do této směsi po dobu alespoň 10 sekund. Během této doby lak na nehtech změkne a půjde snáze odstranit.

Citron a citronová šťáva

Není to ale pouze pomerančový džus, který může odstranit nechtěný lak z nehtů. Stejně účinný je také citron, a to jak celý, tak i v podobě šťávy. Na nehty položte plátky citronu, případně nehty namočte do nádoby s citronovou šťávou. Poté si opět pomozte vatovým tamponem. Pozor si dejte na použití citronu a citronové šťávy v případě, že máte na rukou či prstech řezné rány a další drobná zranění. Pokud se vám do těchto ranek dostane citron, bude to nepříjemně pálit.

Lak na vlasy

Nemáte po ruce odlakovač, ale lak na vlasy ano? Nastříkejte ho na vatový tampon a ten následně přiložte k nehtům. Lak na vlasy na sebe lak nabalí a pomůže vám efektivně se zbavit nechtěného laku. Mějte lak na vlasy po ruce i tehdy, když si nehty lakujete. Jakmile dojde k nechtěnému rozlití laku na sedačku, koberec nebo třeba na polštář, místo postříkejte lakem na vlasy a po laku na nehty nezůstane žádná skvrna. Obě tvrzení o laku na vlasy patří pouze v případě, že v sobě obsahuje alkohol. Pokud používáte nějaký speciální lak na vlasy bez alkoholu, zbytečně ho neplýtvejte na nehty ani na politý koberec.

Až se příště budete potřebovat nutně zbavit laku z nehtů a nebudete mít po ruce odlakovač, nepanikařte. Pomoci si můžete věcmi, které máte běžně v domácnosti, na chalupě a nebo si je třeba vezete s sebou na rodinnou dovolenou či dámskou jízdu. Po odstranění laku na nehty si nezapomeňte pečlivě umýt ruce a ošetřit je krémem.

Zdroj textu: www.marthastewart.com, www.realsimple.com

Zdroj foto: www.freepik.com

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *