Seznamte se s novým trendem z TikToku: Co je boy sober?

Napsal

Stejně jako mnoho nových hnutí a trendů, také #boysober prochází z TikToku a těší se ohromné pozornosti žen po celém světě. Jak vznikl a jaké je jeho poslání?

Co je trend boy sober?

Název boy sober vznikl spojením anglických slov boy, které znamená kluk, a slova sober, jenž znamená střízlivost. Tím pádem se jedná o hnutí, které podporuje pauzu od vztahů a randění. Pravidla trendu boy sober lze shrnout do několika bodů:

  • žádné randění
  • žádní bývalá partneři
  • žádné seznamovací aplikace
  • žádné jednorázové známosti na jednu noc

Ačkoliv pravidla tohoto trendu z TikToku zní nekompromisně, jakmile se podíváme na pozadí jeho vzniku, okamžitě pochopíte, proč vůbec vznikl a proč stanovuje tolik pravidel.

Kde se vzal boy sober trend

Důvod, proč tento trend vůbec vznikl, je poměrně prostý. Jeho existenci mají na svědomí seznamovací aplikace. Ty na jednu stranu nabízejí jednoduchou možnost jak se seznámit a navázat nové kontakty s muži, na druhou stranu vytvářejí nebezpečné prostředí pro ženy, které se kvůli tomu stále častěji stávají oběťmi obtěžování a sexuálních útoků. Zároveň mnoho z nich sdílí se svými sledujícími negativní zkušenosti s randícími aplikacemi, nedostatek smysluplných vztahů, které byly tímto způsobem navázány a také nejasně vymezené hranice ve vztazích, které jsou matoucí a přinášejí stres a starosti.

Místo na randění se zaměřte sami na sebe

Čas, který by ženy a dívky věnovaly mužům a starostem spojeným s randěním, místo toho věnují samy sobě. Pečují o své duševní zdraví, věnují se svým koníčkům a myslí zkrátka na sebe.

Moderní verze celibátu

Zakladatelkou celého hnutí je influencerka Hope Woodardová. Ta se s uživateli internetu na svém TikTokovém účtu podělila o své zkušenosti s muži a vysvětlila důvody, proč se rozhodla pro dobrovolný celibát. Ten trefně pojmenovala boy sober a tento termín je teď na sociálních sítích velice populární. Hope Woodardová byla až po uši zblázněná do jednoho muže, který její city ale neopětoval a měl ji lidově řečeno na háku. Sice jí nějakou dobu trvalo, než si tuto skutečnost uvědomila, ale jakmile v sobě našla dostatek odvahy, rozhodla se z této toxické situace vymanit a zaměřit se sama na sebe.

Co znamená být single?

Jak ale influencerka dodává, single nejste tehdy, když neustále myslíte na nějakého muže a nemůžete ho vyhnat z hlavy. Single jste až ve chvíli, kdy se vám ho konečně podaří vyhnat z hlavy a jste skutečně svobodné.

Slavné ženy, které drží dobrovolný celibát

Jak se brzy ukázalo, Hope Woodardová v tom není sama a podobné negativní zkušenosti s randěním má mnoho ostatních žen. Mnoho z nich se rozhodlo čelit jim podobným způsobem a oddat se dobrovolnému celibátu. O tom, že se negativní zkušenosti s randěním netýkají pouze obyčejných žen, ale trápí také slavné ženy, svědčí i fakt, že trend boy sober propaguje hned několik z nich. Například Lenny Kravitz, Khloe Kardashian či Julia Fox nedají na svůj život bez mužů dopustit. Mají více času na své koníčky, rodinu, děti a především na své duševní zdraví.

Kdy je boy sober vhodným řešením

V některých případech je celibát vhodným řešením, protože vám může pomoci zastavit se, dát si pauzu od toxických partnerských vztahů a uvědomit si, co vlastně chcete. Jestli jste se právě dostali ze vztahu, který vás málem připravil o nervy, rozhodně se nebraňte menší pauze od randění.

Slyšeli jste již o trendu boy sober a všimli jste si někoho ve svém okolí, kdo ho vyznává a nemůže si dobrovolný celibát vychválit? Máte-li pocit, že něco takového také potřebujete, rozhodně se tomu nebraňte.

Zdroj textu: www.theguardian.com, www.cosmopolitan.com

Zdroj foto: www.freepik.com

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *