Jak na hubnutí?

Léto je definitivně za námi, stejně tak tropické teploty, během kterých jsme si hlídali, co jíme. Jak začne být chladněji, většinou nás začne i častěji honit mlsná. Když si nenastavíme hranice, začneme přibírat a pak se divíme, že se neoblékneme do oblíbeného oblečení. No, anebo nám léto ukázalo, že naše postava pořád není ideální a my přemýšlíme, jak do dalšího léta zhubnout. Že se vám to nedaří? Pak pro vás máme pár tipů, jak na to, tentokrát úspěšně.

Hubnutí vyžaduje trpělivost

Ano, je to tak. Stejně jako nějakou dobu trvalo, než jste se dostali na současnou váhu, bude trvat, než se přebytečných kilogramů zbavíte. S tím se nedá nic dělat, vy se můžete jen obrnit trpělivostí a stanovit si motivaci, která vás bude na vaší cestě za vysněnou postavou popohánět. Fajn je najít si někoho, kdo je na tom podobně, pak se můžete motivovat navzájem a tělo tvarovat spolu.

Zkusit můžete i dietu

Když chcete zhubnout, to první, co vás nejspíš napadne, je dieta. Možná už jste nějakou dokonce i vyzkoušeli, ale výsledky nebyly takové, jaké jste očekávali. Má cenu to zkoušet znovu? Pokud se vyhnete drastickým dietám, tak proč ne. Asi tou nejlepší dietou je ta, při které si budete hlídat množství živin, které konzumujete, a svoji snahu podpoříte pohybem.

Víte, že byste ze stravy v žádném případě neměli zcela vynechávat sacharidy? I když si většina lidí myslí, že díky tomu zhubnou, není tomu tak. Naše tělo potřebuje všechny makroživiny, a to včetně sacharidů. Jen musí být ve správném poměru. Ten obecně vypadá takto: 50 % sacharidů, 20 % bílkovin a 30 % tuků. Pokud by došlo k narušení, tělo se bude potýkat s nedostatkem energie, a kvůli tomu se bude špatně vyrovnávat se stresem a únavou.

Náš tip: K hubnete, můžete poměr živin lehce upravit. Sacharidů může být 40 %, bílkovin 30 % a tuků také 30 %.

Když se nedaří, pomůže liposukce

Kombinací správného stravování a vhodného pohybu se časem dočkáte úspěchu, ne vždy to ale stačí. Někdy je třeba přizvat na pomoc odborníky a zvýšit si tak sebevědomí. Jedna cesta vede přes liposukci břicha nebo podbradku, případně přes neinvazivní odstranění podbradku, druhá přes farmakologii. Obojí vám nabídnou například v Institutu klinické a estetické medicíny Asklepion, kam se můžete objednat zde https://www.asklepion.cz/hubnuti. K dispozici mají moderní vybavení a vyškolené specialisty s praxí, u kterých se učí i konkurence.

Víte, že při liposukci dojde k odstranění nadbytečného tuku a vyhlazení pokožky? Klasickou liposukci pak v Asklepionu kombinují s radiofrekvenční liposukcí BodyTite, která nad odsátou oblastí vypne kůži a vy si tak budete připadat ještě krásnější.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *