Jak správně pečovat o nehty před lakováním

Pokud chcete dosáhnout dlouhotrvající a krásné manikúry, je nezbytná správná péče a příprava nehtů před lakováním. Pokud budou nehty zdravé a správně vyživené, bude také lak lépe a déle držet a pomůže chránit nehty před poškozením. Poradíme, jak o nehty správně pečovat.

Hydratace a výživa nehtů

Před lakováním je důležité, aby byly nehty zdravé a dobře vyživené. Pravidelná péče o nehty zahrnuje používání vyživujících přípravků s oleji a vitamíny pro krásu a zdraví vašich nehtů. Při aplikaci olejů ale nezapomeňte, že je nutné je aplikovat minimálně 24 hodin před lakováním, aby nedošlo k narušení přilnavosti laku.

Kondicionér na nehty

Kondicionér na nehty je další skvělý produkt, který můžete zařadit do své péče. Kondicionér vyživuje nehty, pomáhá zpevňovat jejich strukturu a chrání je před lámáním. Je skvělé zařadit tento produkt jako běžnou součást vaší rutiny. Než si budete nehty lakovat, nechte kondicionér dobře vstřebat.

Odmaštění nehtů

Těsně před lakováním je důležitým krokem odmaštění. Díky tomu bude podkladový lak i barevná vrstva lépe držet, a tím se prodlouží celková životnost manikúry. K odmaštění je vhodné použít odlakovač, který je ale bez acetonů, a je tedy k nehtům šetrný.

Nanesení podkladového laku

Tento krok není radno přeskakovat. Podkladový lak totiž zabrání tomu, aby barevný lak zanechal stopy na vašich nehtech, ale také zaručuje, že nehty nebudou barevným lakem příliš namáhané. Vyhnete se tak i nepříjemnému třepení nehtů.

Výběr správného laku

Samotná kvalita laku hraje velkou roli v tom. Zejména dbejte na to, abyste nepoužívali prošlý lak a pozor si dejte i na ztuhlé laky, které se špatně aplikují. Mezi aktuální trendy lze zařadit metalický lak na nehty, díky kterému budete držet krok s poslední módou. Francouzskou manikúrou však také nikdy neuděláte chybu – je to nesmrtelný trend.

Zdroj foto: Unsplash.com

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *