Jaké dny v měsíci jsou nejlepší pro kosmetické procedury?

Napsal

Měsíc – ať už ho vnímáme jako mocnou vesmírnou sílu, magický prvek nebo jako symbol s hlubokými kořeny v naší historii – jeho vliv na nás je nepopiratelný. V poslední době se začíná stále více lidí zajímat o to, jak jeho lunární fáze mohou člověka ovlivňovat, jak působí na různé oblasti našeho života, včetně krásy a zdraví. V článku vám prozradíme, jak nejlépe vytěžit sílu Měsíce, co se týká krásy vaší pleti a vlasů.

Fáze měsíce a jejich vliv na krásu

Už ve škole nás učili, že Měsíc má čtyři hlavní fáze –

  • novoluní,
  • první čtvrť – Měsíc dorůstá,
  • úplněk,
  • poslední čtvrť – Měsíc ubývá.

Každá z těchto fází má specifické energetické vlastnosti, které mohou ovlivnit naše tělo i pleť. Z tohoto důvodu je vhodné kosmetické procedury jednotlivým fázím měsíce.

Novoluní aneb začátek a obnova

Novoluní představuje období nového začátku a jakési pomyslné obnovy. Právě teď je ideální doba na zahájení něčeho nového, nových kosmetických procedur. Důležitá je hloubková regenerace pleti, vhodné jsou také intenzivní terapeutické procedury jako jsou chemické peelingy nebo intenzivní hydratace.

Co se týká vlasů, novoluní je časem, který je ideální pro nový sestřih, barvu, regenerační programy apod. Pokud chcete začít zkoušet nové přípravky, začněte v novoluní.

První čtvrť aneb doba pro růst a obnovu

V první čtvrti, kdy měsíc dorůstá, je vhodné využít pro procedury podporující růst vlasů. Právě teď je ideální doba pro různé zábaly na vlasy, masky a další ošetření vlasové pokožky, abyste zabránily vypadávání vlasů. Vlasy také v tomto čase rychleji rostou a jsou zdravější. Pokud uvažujete o nových kosmetických produktech nebo léčebných terapií s dlouhodobým účinkem, vzhůru do toho.

Úplněk aneb maximální účinnost a péče

Úplněk a jeho síla působí téměř na každého z nás. Ať už se jedná o jeho vliv na menstruační cyklus, spánkový režim nebo právě kosmetické procedury. Nyní je ideální období pro kosmetické procedury, které jsou maximálně efektivní, jako je hloubkové čištění pleti, intenzivní masky nebo liftingové procedury. Pleť může být v této fázi na účinky kosmetických produktů citlivější, takže výsledky bývají velmi výrazné a efektivní.

Také vlasy během úplňku pojmou více živin a vitamínů, intenzivní vlasové procedury a barvení jsou na místě.

Poslední čtvrť aneb čas pro údržbu a detoxikaci

Poslední čtvrť, kdy měsíc ubývá je vhodná na detoxikaci a údržbu. To je ideální období pro procedury, které pomáhají odstranit odumřelé kožní buňky, jako jsou exfoliace, čištění pleti a detoxikační masky. Je to také čas na údržbu již dosažených výsledků a na přípravu pleti na nový cyklus.

Stejně jako pleť se během poslední čtvrti zbavuje odumřelých buněk, tak i vlasy poškozených konečků. Ideální doba na refresh vlasů nůžkami.

Zdroj textu: www.beautybay.com, www.firebellymarketing.com

Zdroj foto: www.freepik.com

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *