Harlekýnské kuře

Napsal

Harlekýnské kuřeKuře patří mezi častá jídla, která se podávají k obědu, k večeři i při večerním grilování. Možná už jste přesyceni klasickými recepty. Pojďte si připravit pravé Harlekýnské kuře, jež bude chutnat i ženám dbajícím na zdravou výživu.

Co budete potřebovat

Připravte si 10 čerstvým vykostěných kuřecích stehen, které ještě zbavíte kůže, jednu střední cibuli, tři střední papriky, dále lžíci oleje, 400 gramů rajčat v konzervě, dvě lžíce pokrájené petrželky a pepř.

Postup

Čerstvá kuřecí stehna pečlivě rozkrájejte na drobné kousky. Poté vezměte cibuli, nakrájejte ji na ne moc silné ani moc slabé plátky. Každou ze tří paprik rozpulte, odstraňte z nich semínka a postupně je nakrájejte na malé kousky ve tvaru kosočtverce.
Celá hlavní akce se ale bude odehrávat v mělké rozpálené pánvi, do které nalijete olej. Až budete tuk ve správné teplotě, vsypte do něj nakrájené kousky kuřecích stehen a cibuli. Pomalu vše míchejte a čekejte, až bude kuře i cibule krásně zlatavé. Poté přidejte papriky a společně smažte další 2 – 3 minuty. Úplně nakonec vmíchejte rajčata, petrželku a okořeňte pepřem. Chuť se ještě lépe vybarví, pokud pánev zakryjete pokličkou a necháte dusit přibližně 15 minut, doku kuře a zelenina nezměknou.
Jako přílohu můžete zvolit téměř vše – rýži, brambory i celozrnný chléb.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *