Zelné závitky na víně
Napsal Marks
Docházejí vám napády co vaší početné rodince uvařit k dobrému a sytému obědu? Chcete si navíc dobře pochutnat? Proto vyzkoušejte tento jedinečný recept, který vám jistě zachutná.
Potřebné přísady:
1 hlávka červeného zelí
sůl
350 g vepřových panenek
2 1/2 lžíce másla
125 g šunky
1 vejce
1 žloutek
2 lžíce strouhanky
1 lžíce zakysané smetany
2 lžíce suchého sherry
pepř
250 ml červeného vína
125 ml vývaru (z kostky)
250 ml smetany
Postup přípravy:
Osm zelných listů krátce povaříme v osolené vodě, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Maso opečeme ze všech stran na lžíci másla a pokrájíme na kostičky. Šunku nakrájíme a smícháme s masem, vejcem, žloutkem, strouhankou, kysanou smetanou a scherry. Osolíme, opepříme. Vždy na dva zelné listy rozložíme nádivku. Svineme do závitků, převážeme a opečeme. Přilijeme víno, vývar a podusíme. Poté závitky vyjmeme, omáčku rozmícháme se smetanou a ještě krátce povaříme.
Recommended Posts
8 receptů na vánoční koktejly, se kterými zabodujete
03 prosince, 2023
Recept na domácí langoše: Čím je ozvláštnit?
27 října, 2023