Pečené zelí s tofu

Napsal

Máte chuť na netradiční oběd? Uvařte si tento recept a určitě se po něm budete olizovat až za ušima.

Co potřebujeme pro dvě osoby

250 gramů tuhého bylinkového sýru tofu
200 mililitrů rostlinného oleje na smažení
350 gramů bílého zelí
300 gramů mrkve
Jednu cibuli
Jeden až dva stroužky česneku
100 mililitrů zeleninového vývaru
Dvě až tři lžíce světlé sójové omáčky
Jodovou sůl
Bílý pepř
Půl svazku pažitky

Jak postupujeme

Tofu jemně rozmáčkneme kuchyňským papírem a nakrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme olej a tofu tři až čtyři minuty smažíme dozlatova. Na kuchyňském papíře necháme odkapat a odložíme stranou.
Poté si vezmeme bílé zelí, které očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky asi v šířce prstu. Mrkev oloupeme a napříč nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli pak nakrájíme na tenká kolečka a česnek na malé kostičky.
Na přípravu je nejvhodnější pánev Wok. Pokud ji ale nemáte, postačí vám i obyčejná. V pánvi tedy rozpálíme dvě polévkové lžíce oleje z hrnce. Vložíme zelí a mrkev a za stálého míchání smažíme na mírném plameni asi 8 minut. Přidáme cibuli a česnek a na silném plameni smažíme dále ještě dvě až tři minuty. Zeleninu přitom stále obracíme.
K zeleninové směsi přidáme vývar a tofu a necháme pár minut společně prohřát. Vše dochutíme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme. Pažitku omyjeme, několik stébel necháme stranou a zbytek jemně nakrájíme a přimícháme k zelenině. Hotovou směs nachystáme na talíře a ozdobíme zbytkem pažitky.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *