Ochutnejte Čertovu pochoutku
Napsal Marks
Potřebné suroviny
180 g krupicové mouky
60 g kakaa
200 g moučkového cukru
2 vejce
1 / 2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
podle potřeby mléko
čokoládový krém a led
tuk a máslo na formu
Postup přípravy
Máslo s cukrem utřeme do pěny, za stálého míchání přidáváme postupně rozšlehaná vejce, sůl, mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Podle hustoty těsta přidáme mléko. Těsto má být polohusté a hladké. Nalijeme ho do vymazané a vysypané formy, kterou vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 ° C asi 20-25 minut. Upečený moučník vyjmeme, necháme ve formě vychladnout, pak opatrně vyklopíme a rozřežeme na dvě části. Spodní část natřeme čokoládovým krémem, přikryjeme vrchním dílem, který potřeme zbytkem krému a polijeme ledovou polevou. Můžeme ozdobit barevnými bonbóny.
Recommended Posts
8 receptů na vánoční koktejly, se kterými zabodujete
03 prosince, 2023
Tipy na dezerty s vysokým obsahem bílkovin
21 listopadu, 2023
Recept na domácí langoše: Čím je ozvláštnit?
27 října, 2023