Trvanlivý chléb s rajčatovým Riccotta sýrem

Napsal

Stále přemýšlíte, jak byste nejlépe změnila svou svačinu, aby nebyla jednotvárná a stejných chutí? Vyzkoušejte skvělý chléb s Riccotta sýrem, připravíte ho za čtvrt hodiny.

Potřeby

4 sušená rajčata v oleji ve sklenici
1 lžička piniových jader
150 gramů Riccotta, popřípadě ho můžete nahradit tvarohem
1 polévková lžíce čerstvě nastrouhaného parmazánu
1 – 2 lžíce mléka (s obsahem 1,5% tuku)
1 citrón
Jódová sůl
Nahrubo tlučený černý pepř
4 krajíce celozrnného šrotového chleba
Několik lístků čerstvého tymiánu nebo oregána

Postup

Sušená rajčata rozložíme na kuchyňský papír a necháme oschnout. Pak nožem nakrájíme na co nejmenší kousky. Piniová semínka nahrubo nasekáme nebo roztlučeme v hmoždíři.
Sýr Riccotta rozmačkáme vidličkou (tvaroh jemně utřeme), přidáme rajčata, nasekaná piniová jadérka a nastrouhaný parmazán. Pokud je vzniklá hmota příliš tuhá, přimícháme 1 nebo 2 lžíce mléka.
Citrón omyjeme pod teplou vodou a osušíme. Nastrouháme trochu kůry, rozpůlíme a vymačkáme trochu šťávy. Riccotta sýr dochutíme citrónovou kůrou, citrónovou šťávou, pak dostatečně osolíme a opepříme.
Připravený rajčatový Riccotta krém rozetřeme na krajíce chleba a ozdobíme omytými lístky bylinek. Servírujeme ihned, aby se chleba nerozmočil. Ideálním typem chleba vhodným k přípravě tohoto jídla je knäckebrot.

TIP: Sušená rajčata v oleji jsou k dostání v hypermarketech nebo v italských lahůdkách.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *