Ananasová bábovka

Napsal

Bábovka je jedna z nejtradičnějších pochoutek v českých domácnostech, většina lidí umí péct vanilkovou, ale není na škodu občas vyzkoušet něco nového. Právě proto vám přinášíme tento jedinečný recept na ananasovou bábovku. Vyzkoušejte a uvidíte sami!

Ananasová bábovka

Potřebné ingredience:
100 g krystalového cukru, špetka soli, 3 vejce, 200 ml rostlinného oleje, 1 balíček vanilkového cukru, 1 ananasový kompot, 500 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva

Postup přípravy: Otevřeme anasový kompot a ovoce procedíme. Šťávu z kompotu odměříme a pokud jí je méně než 200 ml, doplníme vodou. Vlijeme do formy, přidáme sůl, cukr, vanilkový cukr, olej, vejce, pak polohrubou mouku a nakonec prášek do pečiva.Po chvíli vložíme do těsta okapaný ananas. Necháme péci. Na konci pečení zabodneme do těsta špejli, pokud je suchá, můžeme pečení ukončit. Je ale možné, že bude nutné ještě chvilku péct v případě že bábovka nebude hotová. V tom případě si nastavíme na minutkách požadovanou dobu pečení, abychom bábovku nespálili.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *