Broskvový tvaroh

Napsal

Broskvový tvarohMáte po ránu chuť na něco dobrého, sladkého, ale zároveň zdravého? Vyzkoušejte broskvový tvaroh. Hotový je za pár minut, navíc tělo skvěle zasytí a tím připraví na nástrahy pracovního týden.

Na snídani pro dva potřebujete:

1 plátek celozrnného chleba
1 polévková lžíce celých lískových jader
2 polévkové lžíce tekutého medu
250 g čerstvých broskví
1 polévková lžíce citrónové šťávy
250g netučného hotového tvarohu
2-3 polévkové lžíce mléka s obsahem 1,5 % tuku

Postup

Chleba rozlámeme na malé kousky. Lískové ořechy nahrubo nasekáme. Obojí pak orestujeme na pánvi a pokapeme 1 lžící medu. Rozložíme na talíř nebo na pečicí papír a necháme vychladnout.
Broskve omyjeme a osušíme. Pokud je slupka tvrdá a chlupatá, dodatečně ji stáhneme. Broskve rozčtvrtíme, přitom odstraníme pecku. Čtvrtky nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly.
Tvaroh s mlékem a zbytkem medu době smícháme. Pak přidáme plátky broskví.
Tvaroh nakonec posypeme vychlazeným posypem z müsli a ihned podáváme, jinak může posypka změknout.

TIP

Při odstraňování slupky broskví dávejte pozor, abyste se slupkou neodstranila i kousky ovoce. Omyté broskve nožem jemně oškrábejte, spařte vařící vodou a nechejte krátce odstát. Slupku pak můžete bez námahy odstranit.

Broskvový tvaroh však může sloužit i jako malá ovocná svačinka během dne. Pak ale stačí jen poloviční množství všech potřebných surovin. Jedna porce obsahuje 922kJ /220 kcal.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *