Co uvařit k obědu, když vás honí čas
Napsal Nikol Blahova
Co uvařit k obědu, když vás honí čas a vy si nemůžete dovolit stát několik hodin u sporáku s vařečkou v ruce? Tak nad touhle otázkou se čas od času zamyslí snad úplně každý. Vaření sice může být vaším největším koníčkem, ovšem i přesto tu a tam potřebujete recept na nějakou chutnou rychlovku, jejíž příprava vám nezabere hodiny, ale jen několik málo minut. Nezáleží na tom, zda před sebou máte důležitou pracovní schůzku, spěcháte na taneční vystoupení vaší dcery nebo se zkrátka jen chystáte ven s přáteli na skleničku něčeho dobrého – vědět, co uvařit k obědu, když vás honí čas, se vždycky hodí!
Máte jen několik málo minut, než budete muset vyrazit z domu a stále ještě nemáte nápad na rychlý oběd, který by každému zachutnal a vás zbytečně nepřipravil o cenné minuty. Přečtěte si náš dnešní článek, ve kterém získáte inspiraci co uvařit k obědu, když vás honí čas. Připravili jsme pro vás chutné recepty, které vás nalákají již svým názvem a svou chutí vám doslova učarují!
Vepřová panenka zalitá pikantní pepřovou omáčkou
Máte rádi maso a nejraději připravujete chutné pokrmy právě z této ingredience? Pak neváhejte a inspirujte se hned prvním receptem! Lehce pikantní pepřová omáčka zachutná každému, kdo má rád pálivé a panenka je klasika, na které si smlsne úplně každý.
Potřebujete:
- 1,5 kg vepřové panenky
- 50 g másla
- 1 cibuli
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 dcl smetany na vaření
- 50 g nakládaného pepře v nálevu
- vaničku „šťáva na světlá masa“
- sůl, pepř
Postup:
Vepřovou panenku omyjte, osolte a opepřete z obou stran a zprudka opečte na pánvi. Poté vložte do trouby a pečte při 190°C cca 8 minut podle velikosti masa. Po uplynutí času nechte vepřové maso odpočinout. Mezitím si z výpeku připravte pepřovou omáčku. Nakrájenou cibulku nechte zesklovatět a poté na ní orestujte nakládaný pepř. Po chvilce zalijte trochou vody a přidejte výpek a šťávu na světlá masa. Chvilku povařte a následně zjemněte smetanou.
Zeleninový kuskus s kuřetem
Dáváte přednost lehčím jídlům? Pak je pro vás tento recept jako stvořený! Na přípravu není složitý, dokonale vás zasytí a svou chutí zaručeně mile překvapí. Kuře je dietní a pochutná si na něm úplně každý, kuskusu musíte přijít na chuť!
Potřebujete:
- 6 prsních řízků
- 2 barevné papriky
- 500 g kuskusu
- 100 ml olivového oleje
- 4 mrkve
- zeleninový bujon
- listovou petrželku
- šťávu na světlá masa
Postup:
Na olivovém oleji nejdříve orestujte nakrájenou mrkev a papriku. Po chvilce přidejte kuskus, dobře promíchejte a zalijte vroucím zeleninovým vývarem. Přikryjte pokličkou a nechte 15 minut povařit, poté odstavte a nechte odpočinout. Pro zvýraznění chuti přidejte nasekanou petrželku, která zároveň obarví kuskus a dodá mu tak na přitažlivosti. Šťávu na světlá masa připravte na horkém oleji, kuřecí řízky opečte dozlatova z obou stran. Poté přilijte vodu a nechte cca 3 minuty provařit. Poté pečlivě promíchejte a podávejte s kuskusem.
Recommended Posts
8 receptů na vánoční koktejly, se kterými zabodujete
03 prosince, 2023
Recept na domácí langoše: Čím je ozvláštnit?
27 října, 2023