Cuketový nákyp

Napsal

Cuketový nákypCuketu lze v kuchyni upravovat na milion způsobů. My vám dnes ukážeme, jak si s takovou zeleninou poradit, aby byla vhodná i pro diabetiky.

Pro 4 osoby:

600 g nahrubo nastrouhaných mladých cuket se slupkou
200 g měkkého salámu
150 bílého jogurtu
150 g polohrubé mouky
80 g nastrouhaného tvrdého sýra
3 vejce
1 cibule
½ červené kapie
Mletý pepř, sůl, tuk a strouhanka na vysypání formy

1. Nahrubo nastrouhané cukety necháme chvíli stát. Potom je vymačkáme, promícháme se salámem, drobně nakrájenou kapií a nasekanou cibulí.

2. Vejce rozšleháme společně se sýrem a jogurtem. Hmotu nalijeme k cuketové směsi a vše zahustíme moukou. Mírně osolíme, opepříme. Těsto nalijeme do pekáčku vymazaného tukem a vysypaného strouhankou. Vršek uhladíme.

Dáme do trouby vyhřáté na 185° C. Pečeme přibližně 50 minut. Pokud se vršek nákypu peče příliš rychle, můžeme případně příkon tepla zmírnit. Hotový nákyp nakrájíme a konzumujeme buď teplý, nebo i studený.

Doba přípravy 75 minut.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *