Cuketový nákyp
Napsal Marks
Cuketu lze v kuchyni upravovat na milion způsobů. My vám dnes ukážeme, jak si s takovou zeleninou poradit, aby byla vhodná i pro diabetiky.
Pro 4 osoby:
600 g nahrubo nastrouhaných mladých cuket se slupkou
200 g měkkého salámu
150 bílého jogurtu
150 g polohrubé mouky
80 g nastrouhaného tvrdého sýra
3 vejce
1 cibule
½ červené kapie
Mletý pepř, sůl, tuk a strouhanka na vysypání formy
1. Nahrubo nastrouhané cukety necháme chvíli stát. Potom je vymačkáme, promícháme se salámem, drobně nakrájenou kapií a nasekanou cibulí.
2. Vejce rozšleháme společně se sýrem a jogurtem. Hmotu nalijeme k cuketové směsi a vše zahustíme moukou. Mírně osolíme, opepříme. Těsto nalijeme do pekáčku vymazaného tukem a vysypaného strouhankou. Vršek uhladíme.
Dáme do trouby vyhřáté na 185° C. Pečeme přibližně 50 minut. Pokud se vršek nákypu peče příliš rychle, můžeme případně příkon tepla zmírnit. Hotový nákyp nakrájíme a konzumujeme buď teplý, nebo i studený.
Doba přípravy 75 minut.
Recommended Posts
8 receptů na vánoční koktejly, se kterými zabodujete
03 prosince, 2023
Recept na domácí langoše: Čím je ozvláštnit?
27 října, 2023