Dýňové rizoto s drůbežími játry

Napsal

Neobvyklý oběd připravíte za 40 minut

Potřeby pro dvě osoby

Asi půl kila oranžové dýně
Jednu cibuli šalotku
Jeden stroužek česneku
Jednu polévkovou lžíci olivového oleje
150 gramů italské rizoto rýže (arborio nebo camaroli)
400 – 500 mililitrů horkého zeleninového vývaru
250 gramů drůbežích jater
Jódová sůl
Černý pepř
Jednu lžičku vinného octa
Špetku skořice
Dvě lžíce čerstvě nastrouhaného parmezánu

Postup

Dýni oloupeme, odstraníme jádra a vlákna a nastrouháme nahrubo. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme.
Rozpálíme půl polévkové lžíce oleje, šalotku a česnek doměkka podusíme. Přidáme dýni a stejně tak podusíme.
Pak přidáme rýži, osmažíme a zalijeme trochou vývaru. Rizoto pak necháme na mírném plameni vařit. Stále znova mícháme, občas přidáme trochu vývaru. Použijeme tolik vývaru, aby rizoto bylo husté, ale ne tuhé.
Játra opláchneme, opatrně osušíme a odstraníme kůžičku a šlachy. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme půl polévkové lžíce oleje, játra osmahneme a 8 minut na mírném plameni jemně smažíme. Zalijeme octem a krátce necháme odležet stranou.
Nakonec rizoto dochutíme, pepřem a skořicí, přimícháme parmezán. Hotové rizoto podáváme s játry, vše ještě pokapeme trochou šťávy z pánve.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *