Fazole Chilli con tofu

Napsal

Fazole Chilli con tofuHledáte rychlý ale zdravý recept, kterým okouzlíte přátele? Pokud máte rádi mexické jídlo, ochutnejte speciální fazole Chili con tofu

Potřeby pro dvě osoby

Jedna malá plechovka fazolí (250 gramů suché váhy)
Jedna cibule
Jeden stroužek česneku
Malé množství polévkové zeleniny
Jedna žlutá paprika
125 gramů bylinkového tofu
Jedna polévková lžíce řepkového oleje
200 gramů rajčatových kousků z konzervy
250 mililitrů instančního zeleninového vývaru
Jeden bobkový list
Jeden kousek skořicové kůry, asi 3 centimetry
Jódová sůl
Chilli koření
Jedna polévková lžíce lístků petrželky

Postup

Fazole necháme v sítu okapat. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Polévkovou zeleninu očistíme a umyjeme, případně oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky. Papriku umyjeme, rozčtvrtíme, očistíme a nakonec nakrájíme na tenké proužky.

Sýr tofu nakrájíme na kostičky a krátce na oleji osmahneme. Osmažený sýr vyjmeme a odložíme stranou. Pak osmahneme cibuli, česnek a nakrájenou zeleninu do polévky. Přidáme papriku a krátce smažíme.

Rajčata smícháme s fazolemi a spolu s vývarem přidáme k zelenině. Přimícháme koření a přivedeme do varu. Přikryjeme pokličkou a na mírném plameni asi 20 minut lehce povaříme.

Hotové chilli fazole smícháme s tofu a ohřejeme. Chilli pak podle chuti více nebo méně ostře dochutíme. Podáváme posypané lístky petrželky. K tomu se nejlépe hodí dlouhý celozrnný chleba, přírodní rýže nebo loupané brambory.

TIP – pokud nechcete použít fazole z konzervy, máme pro vás radu : maximálně 125 gramů sušených fazolí ponořte do vody a nechte přikryté změknout. Na druhý den fazole ponechte ve vodě a pod pokličkou vařte asi jednu hodinu. Nakonec nechte v sítu okapat a pokračujte podle receptu.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *