Hlíva ústřičná na posílení imunity

Hlíva ústřičná má všestranné využití. Použít se dá v kuchyni k přípravě polévek, omáček, pod maso, do pomazánek či salátu. Ovšem chuťový zážitek není jediné, co hlíva nabízí. Tato houba, která u nás běžně roste, má velmi kladný vliv na imunitu a má léčivé účinky. Obsahuje stopové prvky, vitamíny, minerály, mastné kyseliny a především čím dál vyhledávanější glukany, jež podporují imunitní systém, stimulují tvorbu protilátek vůči plísním, virům a bakteriím.

hlíva ústřičná

Dá se užívat i dlouhodoběji bez nežádoucích vedlejších účinků. Osvědčila se mnohdy i tam, kde selhala klasická léčba. Musím potvrdit, že pravidelné užívání kapslí z hlívy ústřičné pomohlo mému synovi zbavit se v dětském věku bradavic, které si přinesl pravděpodobně z bazénu. Proto mohu z osobní zkušenosti vřele doporučit nejen na tento problém, ale vše co se plísní, virů a baktérií týká včetně oslabené imunity, což je u dětí běžné.

S čím vším hlíva ústřičná pomáhá

  • Zrychluje metabolismus
  • Zvyšuje tvorbu červených krvinek
  • Pomáhá při detoxikaci – čistí střeva
  • Zrychluje regeneraci buněk
  • Pomáhá při rekonvalescenci
  • Zpomaluje stárnutí
  • Zbavuje tělo nebezpečných volných radikálů
  • Mírní dopady z ozařování – prevence rakoviny
  • Bojuje se špatným cholesterolem
  • Pomáhá při různých alergiích
  • Příznivě ovlivňuje krevní tlak
  • Mírní únavu

Odborníci již mnoho let potvrzují obdivuhodné pozitivní účinky hlívy ústřičné. Tato houba je výjimečná tím, že je bohatým zdrojem celé řady přírodních látek. Proto je vhodné začlenit jí do našeho běžného jídelníčku. Hlívu buď můžete sami pěstovat, koupit si jí nebo alespoň výtažky z ní v podobě tobolek. Pokud máte možnost hlívu pěstovat, zkuste jí nasušit. Čerstvá je výtečná do polévky, guláše, ale ani přírodní řízky nejsou od věci. Použít lze i jako kořenící přísada do různých jídel.

 

Share

Když dojde na to popsat druhé lidi, jde nám to velmi snadno. Ovšem pokud má člověk popsat sám sebe je to složitější. Začnu tedy tím nejzákladnějším. Jmenuji se Gabriela a jsem 72 ročník, takže už něco pamatuji :) Největším žroutem mého času je psaní článků a já jsem za to moc ráda. Pořád je toho spousta, co se člověk může učit. Mimo jiné si snažím vymezit čas pro sport a ruční tvorbu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *