Hlíva ústřičná na posílení imunity
Napsal Gabriela Kortova
Hlíva ústřičná má všestranné využití. Použít se dá v kuchyni k přípravě polévek, omáček, pod maso, do pomazánek či salátu. Ovšem chuťový zážitek není jediné, co hlíva nabízí. Tato houba, která u nás běžně roste, má velmi kladný vliv na imunitu a má léčivé účinky. Obsahuje stopové prvky, vitamíny, minerály, mastné kyseliny a především čím dál vyhledávanější glukany, jež podporují imunitní systém, stimulují tvorbu protilátek vůči plísním, virům a bakteriím.
Dá se užívat i dlouhodoběji bez nežádoucích vedlejších účinků. Osvědčila se mnohdy i tam, kde selhala klasická léčba. Musím potvrdit, že pravidelné užívání kapslí z hlívy ústřičné pomohlo mému synovi zbavit se v dětském věku bradavic, které si přinesl pravděpodobně z bazénu. Proto mohu z osobní zkušenosti vřele doporučit nejen na tento problém, ale vše co se plísní, virů a baktérií týká včetně oslabené imunity, což je u dětí běžné.
S čím vším hlíva ústřičná pomáhá
- Zrychluje metabolismus
- Zvyšuje tvorbu červených krvinek
- Pomáhá při detoxikaci – čistí střeva
- Zrychluje regeneraci buněk
- Pomáhá při rekonvalescenci
- Zpomaluje stárnutí
- Zbavuje tělo nebezpečných volných radikálů
- Mírní dopady z ozařování – prevence rakoviny
- Bojuje se špatným cholesterolem
- Pomáhá při různých alergiích
- Příznivě ovlivňuje krevní tlak
- Mírní únavu
Odborníci již mnoho let potvrzují obdivuhodné pozitivní účinky hlívy ústřičné. Tato houba je výjimečná tím, že je bohatým zdrojem celé řady přírodních látek. Proto je vhodné začlenit jí do našeho běžného jídelníčku. Hlívu buď můžete sami pěstovat, koupit si jí nebo alespoň výtažky z ní v podobě tobolek. Pokud máte možnost hlívu pěstovat, zkuste jí nasušit. Čerstvá je výtečná do polévky, guláše, ale ani přírodní řízky nejsou od věci. Použít lze i jako kořenící přísada do různých jídel.
Recommended Posts
Jaké jsou gastronomické trendy roku 2024?
20 října, 2024
Umělá inteligence ve zdravotnictví: Diagnostika a léčba budoucnosti
09 července, 2024