Jak připravit tofu, aneb chutný velikonoční recept!

Napsal

Letošní Velikonoce jsou pomalu za dveřmi a to nás přimělo k vytvoření dnešního článku, ve kterém vám představíme recept, jak připravit tofu na velikonoční způsob. Tofu je sójový sýr či tvaroh, na kterém si nejčastěji pochutnávají vegetariáni, rozhodně to ale neznamená, že by látky obsažené v tomto produktu nebyly prospěšné pro každého z nás. Ať už se zajímáte o zdravou výživu nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, nenechte si ujít následující řádky. Prozradíme vám, jak připravit tofu na sváteční velikonoční tabuli.

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

Jak připravit tofu, aneb nádivka na velikonoční způsob

Do Velikonoc zbývá ještě 14 dní, kdy tento čas můžete využít pro vyzkoušení našeho receptu, abyste se o svátečním dni mohli ukázat v plné parádě. Nádivka patří k oblíbeným pokrmům, na kterém si dokážou pochutnat jak malí, tak i velcí. Přidáním čerstvých bylinek vykouzlíte z nádivky pravé jarní pokušení.

Co budete potřebovat:

  • 200 g bílého tofu
  • 7 vajec
  • 7 rohlíků
  • 200 ml mléka
  • jarní cibulku
  • rajče
  • papriku
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • čerství bylinky podle chuti

Postup přípravy:

Bílé tofu nakrájejte na malé kousíčky, které poté minimálně 1 hodinku marinujte – marinádu můžete zvolit vlastní, nebo se inspirujte naším tipem:

Marináda: 1 lžička soli, 1 lžička majoránky, 3 špetky provensálského koření, 2 lžíce olivového oleje.

Po marinování nechte na pánvi rozehřát olej, na kterém osmahněte marinované tofu do zlatova a poté nechte vychladnout. V této době si rohlíky nakrájejte na malé kousky a uložte je do větší misky. Vejce ušlehejte s mlékem, přidejte pepř a rozumné množství muškátového oříšku – cca půlku čajové lžičky. Rozmixovanou směs smíchejte s kousky rohlíků a přidejte vychladlé marinované tofu, čerstvé bylinky a na jemno nasekanou jarní cibulku. Vše důkladně promíchejte a dejte do předem vymazané mísy na pečení. Pečte v předehřáté troubě na 200°C do zlatova – asi 35 minut. Dozdobit můžete nakrájenou paprikou a rajčetem. Nádivku je možné podávat jak teplou, tak i studenou.

Share

Jsem moc ráda, že se mohu podílet na tvorbě tohoto webu. Je mi potěšením připravovat pro Vás články z nejrůznějších oblastí, pro něž čerpám informace ze svých vlastních zkušeností. Nejraději mám články na téma vztahů, módy, krásy a bytového designu. Psaní článků je mou vášní a třetím rokem i největším koníčkem. Jsem ráda, že se o to můžu s Vámi podělit :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *