Jakého jídla se v těhotenství vyvarovat

Napsal

Těhotné a kojící ženy dobře vědí, že by právě v tomto období měly dodržovat zásady správné výživy. Každá nastávající maminka během velmi krátké doby pozná, které potraviny jí dráždí nebo naopak chutnají. Dnešní článek vám poradí, které suroviny používat a kterým se vyhnout.

Důležitá je čistota

Čistota našeho těla je podobná čistotě domácnosti. Pokud nacházíme v čistém místnosti domova, máme klid na duši a je nám blaženě. Když budeme do těla vědomě dodávat nečistoty a škodlivé látky, určitě mu tím neprospějeme. A co víc. Tyto nežádoucí látky jsou schopné „spolupracovat“ uvnitř organizmu a pak v něm natropí pěknou paseku. Proto dávejte největší pozor na přijímané suroviny. Alespoň tak procentuálně snížíte riziko onemocnění, které způsobuje hlavně znečištěné životní prostředí.

Rizikové potraviny

Budoucí maminky by se měly zaměřit i na složení potravin. Pokud jste byla před těhotenství zvyklá na polotovary, pak je v těhotenství raději nekonzumujte. Obsahují totiž nepříznivé a škodlivé látky. Týká se to hlavně polévek v sáčku a dalších instančních polotovarů. Naprosto nevhodné jsou potraviny, které obsahují glutamát. Pozor by si měly dát i při výběru mražených potravin jako filé a hranolky. V jejich složení se totiž mohou objevit fosfáty nebo jiné alergizující látky. Pro úplnost dodávám, že i po porodu by žena neměla konzumovat příliš potravin s toxickými dusitany. Tyto škodliviny mohou totiž přecházet i do mateřského mléka. Najdeme je v kuřecí i vepřových salámech, párcích a šunce.

Nevhodné jsou i některé sladkosti

Až do teď jsme se zabývali pouze nezdravými pochutinami. Pokud svou pozornost zaměříme i na sladkosti, které často vyhledáváme zjistíme, že i bonbony, zmrzliny nebo tvarohové krémy obsahují chemické látky, které by se v našem organizmu neměly vůbec objevit. Lákavé a nejvíce nebezpečné jsou zejména ty výrobky, které jsou na první pohled krásně barevné nebo různě tvarované. často v nich můžeme nalézt umělá barviva, stabilizátory nebo umělá sladidla.

Zakázáno pro děti

Dětem do tří let v žádném případě nepodávejte konzervované nebo uměle připravované a upravované potraviny. Vypadá to žalostně, ale opravdu by tyto děti neměly jíst většinu dostupných potravin. Vhodné jsou pro ně jen ty pokrmy, které jsou na obalu označeny popiskem : pro kojence a malé děti. Dodržování těchto pravidel se určitě vyplatí.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *