Kořeněné filety z parmy
Napsal Marks
Hlavní chod, po němž vám nebude těžko, připravíte za 40 minut.
Potřeby pro 2 osoby
50 gramů mražené polévkové zeleniny
Půl svazku různých bylinek
Jedna až dvě lžičky kapary
Jeden citrón
Čtyři tenké plátky z parmy (asi 300 gramové)
Jódová sůl
Pepř
Středně ostrá hořčice
Osm lžic suchého bílého vína
Osm lžic zeleninového vývaru
Postup
Polévkovou zeleninu necháme rozmrazit. Bylinky opláchneme a nadrobno nasekáme. Kapary také jemně nasekáme. Citrón omyjeme teplou vodou a lžičkou oškrábeme kůru. Bylinky, kapry a citrónovou kůru smícháme. Z citrónu odřízneme dva tenké plátky a rozpůlíme je. Troubu předhřejeme na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C, plynovou na 3. – 4. stupeň.
Rybu krátce omyjeme studenou vodou, opatrně osušíme a proklepeme prsty, osolíme a opepříme. Filety pak vždy po obou stranách lehce potřeme hořčicí. Na takto připravené filety rozdělíme bylinkovou směs a vždy dvě filety spojíme stranami potřenými bylinkami a propíchneme párátkem.
Rybí balíčky pak vložíme spolu s plátky citrónu do pytlíku na pečení, přidáme zeleninu, víno a vývar a podle návodu uzavřeme, nahoře probodneme a položíme na studený rošt. Ten pak vložíme do teplé trouby. Rybu pečeme čtvrt hodiny.
Pečící sáček vybereme z trouby a rozřízneme. Vyjmeme rybí balíčky a přikryté vložíme do tepla. Šťávu z ryby a zeleninu přelijeme do hrnce. Rozmáčkneme a krátce povaříme. Omáčku osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou. Rybu pak servírujeme na talíř spolu s omáčkou.
TIP – Tento pokrm můžete připravit také z jiného druhu ryb, například z tresky, sumce, okouna nebo sladkovodního lososa. Jako příloha k rybím „šátečkům“ se hodí rýžová směs a rajčatový salát. Citrónovou kůru a citrónovou šťávu dávkujte velmi opatrně, aby nepřekryly jemnou vlastní chuť ryb.
TIP – v pytlíku na pečení se ryba smaží bez přidaného oleje, což je ideální pro zdravou kuchyni.
Recommended Posts
8 receptů na vánoční koktejly, se kterými zabodujete
03 prosince, 2023
Recept na domácí langoše: Čím je ozvláštnit?
27 října, 2023