Krevety s paprikovými kroupami

Napsal

Máte chuť na exotické jídlo? Vyzkoušejte naše krevety. Připravíte je za hodinu.

Potřeby pro dvě osoby

Jedna žlutá, zelená a červená paprika
Jeden citrón
Jeden stroužek česneku
Jedna polévková lžíce olivového oleje
125 gramů ječných nebo pšeničných krup
400 mililitrů zeleninového vývaru nebo rybího základu (koupíte jako hotový výrobek)
Jódová sůl
Černý pepř
300 gramů loupaných syrových krevet (koupíte jako polotovar)
Několik stonků čerstvého koriandru (můžete ho nahradit kerblíkem nebo petrželkou)

Postup

Troubu předehřejeme na 220 °C (horkovzdušnou troubu na 200 °C, plynovou na 4. – 5. stupeň). Paprikové lusky vložíme do žáruvzdorné formy a pečeme asi 20 minut, dokud se na slupce neobjeví puchýřky. Paprikové lusky krátce zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme trochu vychladnout. Pak odstraníme slupku, rozpůlíme a vytékající šťávu zachytíme. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky.

Citrón omyjeme teplou vodou a podélně rozkrojíme. Z jedné poloviny nastrouháme kůru. Pozor, kupované citróny bývají obvykle chemicky ošetřeny.

Česnek oloupeme a nasekáme. V hrnci rozpálíme olej, osmahneme česnek, přidáme kroupy a osmažíme. Kousky papriky smícháme se šťávou a přilijeme vývar nebo rybí základ. Osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou kůrou. Kroupy pak na mírném plameni 20 minut vaříme.

Krevety umyjeme a poklademe na kroupy. Vše vaříme ještě 15 minut. Potom omyjeme koriandr, otřepeme dosucha a lístky nahrubo nasekáme. Na mírném plameni vaříme 20 minut.

Krevety rozložíme na talíř, koriandr smícháme s kroupami, osolíme a opepříme a nachystáme ke krevetám. Zbylou polovinu citrónu nakrájíme na kousky a přiložíme k jídlu.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *