Krůtí stehýnka z římského kotle
Napsal Marks
Sváteční jídlo pro dvě osoby připravíte za 40 minut a upečete za celou hodinu.
Potřeby
1 krůtí kýta asi 300g
Jódová sůl
Pepř
1 lžička mleté papriky
1 cibule
1 – 2 stroužky česneku
1 svazek zeleniny do polévky
Půl lžičky tymiánu
150 ml slepičino vývaru
2 polévkové lžíce smetany do kávy
Postup
Římský hrnec opláchneme. Krůtí kýtu omyjeme a dobře osušíme. Kolem dokola potřeme solí, pepřem a mletou paprikou. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a stejně tak nakrájíme na kostičky.
Připravenou zeleninu vložíme do hrnce. Posypeme tymiánem. Kýtu položíme navrch a zalijeme vývarem. Hrnec přiklopíme pokličkou a položíme na nejnižší rošt do studené trouby, kterou pak zapneme na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C, plynovou na 3. – 4. stupeň). Krůtí maso pečeme 45 minut. Potom sejmeme poklop a necháme maso dalších 15 minut opéct dozlatova.
Krůtí kytu vybereme z hrnce a postavíme do tepla. Zeleninu i s vývarem rozmačkáme, necháme znovu přijít do varu a přimícháme smetanu. Osolíme a opepříme. Maso nařežeme od kosti na plátky a podáváme s teplou omáčkou.
Recommended Posts
8 receptů na vánoční koktejly, se kterými zabodujete
03 prosince, 2023
Recept na domácí langoše: Čím je ozvláštnit?
27 října, 2023