Nepečený jahodový dort
Napsal Nikol Blahova
Sladké do našich životů neodmyslitelně patří a skutečnost je taková, že jen málokdo by odolal nejrůznějším dobrotám a pochutinám, na které se nám již při pouhém pohledu nekontrolovatelně sbíhají sliny. Již naše babičky držely tradici a každou neděli svým nejbližším připravovaly různé dezerty, koláče a buchty. Jestliže ale toužíte po změně a chcete vyzkoušet nějaký dezert, jehož příprava je snadná a chuť tak lahodná, že mu zaručeně neodoláte, pak vyzkoušejte náš nepečený jahodový dort. V dnešním článku naleznete zajímavý recept, na jehož přípravu nepotřebujete mnoho surovin a ať už jej naservírujete komukoli, zaručujeme vám, že sklidíte obrovský úspěch!
Nepečený jahodový dort zvládne i kuchařský amatér
Nepečený jahodový dort nejenže skvěle chutná, ale zároveň je pro svou přípravu tak nenáročný, že jej zvládne připravit i ten, kdo mnoho zkušeností s vařením či pečením ještě neposbíral. I když tedy s kuchyní příliš nekamarádíte, náš snadný recept dokážete hravě připravit i vy – a jestli nám nevěříte, pak zkuste a uvidíte!
Co budete potřebovat na přípravu:
- balíček piškotů (doporučujeme větší balení)
- 1 kg jahod (nejlépe čerstvých, pokud nemáte, postačí kompotované)
- 3-4 kelímky zakysané smetany
- 2 vanilkové cukry
Nepečený jahodový dort – postup:
- Připravte si jakoukoli formu (nejlépe se pracuje s klasikou kulatou).
- Dno a boky formy vyložte potravinovou folií (není to nutné, slouží k lepší manipulaci s dortem).
- Na dno formy vyskládejte piškoty, můžete dát i dvě vrstvy na sebe.
- Umyté a na polovinu pokrájené jahody naskládejte na vrstvu piškotů tak, abyste celou plochu zarovnali.
- Zakysanou smetanu smíchejte s vanilkovým cukrem (podle chuti) a částí takto vzniklé směsi zalijte první řadu jahod a piškotů.
- Pomocí stěrky rovnoměrně rozprostřete po celé formě.
- Opakujte postup s piškoty (tentokrát již jen jednu vrstvu), jahodami a smetanou a to až do té doby, než se dostanete k okraji formy. Pamatujte, že poslední vrstvou musí být smetana.
- Poté nechte alespoň 24 hodin vychladit v ledničce, kde smetana ztuhne a zároveň nasákne do piškotů, které tak příjemně zvláční.
Recommended Posts
8 receptů na vánoční koktejly, se kterými zabodujete
03 prosince, 2023
Recept na domácí langoše: Čím je ozvláštnit?
27 října, 2023