Noky s omáčkou Arrabbiata
Napsal Marks
Chcete si pochutnat na něčem zdravém, ale zároveň praktickém? Vyzkoušejte tento jedinečný recept na noky s omáčkou Arrabbiata, který jistě zachutná i vám.
Potřebné suroviny pro 4 porce
2 balení hotových bramoborových noků
Omáčka: 1/2 menší mrkve
1 menší celer
1 stroužek česneku
1 chilli paprička
500 g středních rajčat
50-100 g anglické slaniny
8 lístků bazalky
sůl
Postup přípravy
1) Mrkev a celer oloupejte, omyjte a nakrájejte na nudličky. Česnek oloupejte a příčně nakrájejte na jemné plátky. Chilli papričku omyjte, osušte a rozřízněte. Odstraňte z ní semínka a nakrájejte ji též příčně na nudličky. Slupku rajčat na oblé straně nařízněte do křížku, dejte do misky, spařte vroucí vodou a ihned prolijte studenou vodou. Oloupejte je a nakrájejte na čtvrtky. Lžičkou můžete z rajčat odstranit semínka, dužinu nakrájejte na kousky.
2) Slaninu nakrájejte na nudličky a v mírně zahřáté pánvi je za stálého míchání nechte na mírném ohni rozpustit. Škvarečky ponechte na pánvi. Přidejte mrkev, celer a na mírném ohni vše legce poduste. Přihoďte nakrájenou chilli papričku a česnek, chvilku smažte a nakonec přidejte nakrájená rajčata. Osolte, občas zamíchejte a pomalu nechte pokličkou vydusit.
3) Noky uvařte podle návodu a podávejte je s omáčkou, ozdobené bazalkou. Můžete je ozdobit i opečenou rajčatovou slupkou.
Dobrou chuť!
Recommended Posts
8 receptů na vánoční koktejly, se kterými zabodujete
03 prosince, 2023
Recept na domácí langoše: Čím je ozvláštnit?
27 října, 2023