Ostrá omáčka pebre a sopaipillas
Napsal Marks
Zkuste si čas od času dopřát nějaké exotické jídlo, které bude chutnat nejen vám, ale i vaším známým! Ostrá omáčka pebre a sopaipillas je pro vaši kuchyni to pravé spestření. Dejme se tedy do toho!
Omáčka
Potřebujeme:
2 červené pálivé papriky, 2 velké oloupané stroužky česneku, 2 šálky čerstvého nasekaného koriandru, 4 jemně nakrájené cibulky, 1 lžička sušené dobromysli, 2 lžíce oleje, 2 lžíce vinného octa, sůl, mletý pepř.
Postup přípravy:
Rozmixujeme nebo umeleme společně papriky a česnek, přidáme ostatní suroviny, promícháme, popřípadě opět rozmixujeme se čtvrtinou šálku studené vody. Servírujeme v misce.
Placky sopaipillas
Potřebujeme:
1 šálek vařeného pyré z cukety, 1 šálek hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce margarínu, 1/4 lžičky soli, olej na smažení.
Postup přípravy:
Smícháme vařečkou v míse cuketové pyré, mouku, prášek do pečiva, sůl a margarín, utvoříme kouli, z ní válečky jako prsty. Propícháme je vidličkou a smažíme v oleji do zlatova, hotové otřeme od oleje do ubrousku. Placky namáčíme do pebre, zapíjíme ryzlinkem.
Pro kreolskou, tj. venkovskou kuchyni je charakteristické větší množství luštěnin a zeleniny na úkor masa. K husté silné polévce nabídněte chléb či pečivo.
Dobrou chuť!
Recommended Posts
8 receptů na vánoční koktejly, se kterými zabodujete
03 prosince, 2023
Recept na domácí langoše: Čím je ozvláštnit?
27 října, 2023