Pochutnejte si na medové zmrzlině

Napsal

Medová zmrzlinaVaše mlsné jazýčky si po vydatném obědě či večeři nedali pokoj a vy nevíte, co s tím? Je tu opět jednoduchý recept, kterým se můžete svým známým pochlubit z pohodlí domova. Medová zmrzlina vám 100% zachutná a my víme, jak na to!

Potřebujeme:

na 6 porcí

Na medový plát :
75 g krystalového cukru
2 polévkové lžíce tekutého cukru nebo med
2 polévkové lžíce jedlé sody

Na zmrzlinu:
600 ml sladké smetany
3 polévkové lžíce vodky
200 ml kondenzovaného mléka

Příprava a postup: 

Na medový plát: V pánvi rozehřejeme cukr a tekutý cukr (med). Zkaramelizujeme dozlatova a přidáme sodovku , promícháme a nalijeme na vymazaný papír na pečení a necháme vychladnout.

Na zmrzlinu: Smetanu vyšleháme, pomalu přidáme vodku, kondenzované mléko a pokračujeme ve šlehání, pokud nám to nezhoustne. Medové pláty nalámeme na menší kousky, přidáme do zmrzliny a zlehka promícháme. Takto připravenou směs dáme do mrazuvzdorné nádoby, kterou dáme na noc do mrazničky. Podáváme druhý den. Takto připravená zmrzlina nám vydrží v mrazničce měsíce. 

 Mňam ☺

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *