Pochutnejte si na medové zmrzlině
Napsal Marks
Vaše mlsné jazýčky si po vydatném obědě či večeři nedali pokoj a vy nevíte, co s tím? Je tu opět jednoduchý recept, kterým se můžete svým známým pochlubit z pohodlí domova. Medová zmrzlina vám 100% zachutná a my víme, jak na to!
Potřebujeme:
na 6 porcí
Na medový plát :
75 g krystalového cukru
2 polévkové lžíce tekutého cukru nebo med
2 polévkové lžíce jedlé sody
Na zmrzlinu:
600 ml sladké smetany
3 polévkové lžíce vodky
200 ml kondenzovaného mléka
Příprava a postup:
Na medový plát: V pánvi rozehřejeme cukr a tekutý cukr (med). Zkaramelizujeme dozlatova a přidáme sodovku , promícháme a nalijeme na vymazaný papír na pečení a necháme vychladnout.
Na zmrzlinu: Smetanu vyšleháme, pomalu přidáme vodku, kondenzované mléko a pokračujeme ve šlehání, pokud nám to nezhoustne. Medové pláty nalámeme na menší kousky, přidáme do zmrzliny a zlehka promícháme. Takto připravenou směs dáme do mrazuvzdorné nádoby, kterou dáme na noc do mrazničky. Podáváme druhý den. Takto připravená zmrzlina nám vydrží v mrazničce měsíce.
Mňam ☺
Recommended Posts
8 receptů na vánoční koktejly, se kterými zabodujete
03 prosince, 2023
Recept na domácí langoše: Čím je ozvláštnit?
27 října, 2023