Polníčková polévka s křepelčím vejcem
Napsal Marks
Máte chuť na něco lehkého a dobrého? Polníčkovou polévku můžete připravit také klasicky s olejovo-octovou zálivkou. Můžete také přidat trochu opečené slaniny nebo bylinky podle chuti. Ovšem polníčková polévka vás mile překvapí. Pokud ji vyzkoušíte, určitě nebudete litovat. A chutných polévek není nikdy dost!
Co budeme potřebovat
• 400 g polníčku
• 1 cibulku
• 2 křepelčí vejce
• 500 ml bujonu
• muškátový oříšek
• pepř
• sůl
Jak na to
→ Polníček nejdříve dobře omyjte, to vlastně ani není potřeba zmiňovat, protože to každá žena považuje za samozřejmost.
→ Na olivovém oleji zpěňte na kolečka nakrájenou mladou cibulku.
→ Vhoďte salát a nechte skutečně pouze lehce zavadnout. Počítejte s tím, že to netrvá déle než dvě tři minuty.
→ Zalijeme vývarem a chvilku povaříme.
→ Mezitím si uvařte křepelčí vejce. Vložte jej do vroucí vody a vařte asi tři minuty. Pak jej zchlaďte ve studené vodě a opatrně oloupejte.
→ Polévku rozmixujte a dochuťte kořením.
→ Servírujte s rozpůlením křepelčím vejcem a pár lístky salátu.
Dobrou chuť!
Recommended Posts
Jaké jsou gastronomické trendy roku 2024?
20 října, 2024
Co je Scallion Latte?
03 července, 2024
8 receptů na vánoční koktejly, se kterými zabodujete
03 prosince, 2023