Příprava večeře nemusí trvat hodiny

Každá žena, která má práci, děti, manžela, domácnost na svých bedrech nám dá určitě za pravdu, že to poslední, co by se jí chtělo, je stát dvě hodiny večer u plotny. Ale nechat rodinu bez večeře by mělo nedozírné následky. Hlad dokáže učinit i z jinak příjemného člověka, pěkného morouse. Proto vám přinášíme pár tipů na zdravou, rychlou večeři, kdy si zachováte svůj titul „hospodyně roku“. Čerstvé suroviny totiž nepotřebují hodinové úpravy a navíc, čím kratší doba tepelné úpravy, tím lépe. Takto si suroviny zachovají své výživové hodnoty i chuť.

Příprava večeře nemusí trvat hodiny

Zeleninové rizoto

Rýže je nejen zdravá, dietní, ale netratíte čas, jako například u škrábání brambor. Rýži jen zkrátka uvaříte a během doby vaření si nakrájíte čerstvou zeleninu. Rajčátka, papriky, salátovou okurku, zelenou nať z cibulky. Jediné, co si můžete chvíli podusit, jsou houby. Vše smícháme, posypeme sýrem a můžeme servírovat. Pro masožravce můžeme k houbám přihodit na pánvičku na kousíčky nakrájené krůtí maso. To nevyžaduje žádnou speciální dobu vaření, stačí ho jen 5 minut orestovat.

Špagety s limetkou, zeleninou a bylinkami

Postavíme si vodu na špagety a než začne vařit, nakrájíme si na kousíčky šunku, nať z cibulky, salátovou okurku, cherry rajčátka. Připravíme si také dresink: olivový olej, šťáva z limetky, sůl, pepř a nasekané bylinky (máta, bazalka a další podle možnosti). Jakmile máte uvařené špagety – scedíme a smícháme se zeleninou, zalijeme dresinkem a posypat můžeme kozím sýrem.

Zapékané toasty

Potřebujete se zbavit ne zrovna čerstvého pečiva? Udělejte si rychlou pomazánku ze syrových vajec, sýra, šunky, česneku, soli, pepře, lžíce kečupu a potřete tímto toasty. Vložte na 10 až 15 minut do trouby a podávejte s čerstvou zeleninovou oblohou.

Share

Když dojde na to popsat druhé lidi, jde nám to velmi snadno. Ovšem pokud má člověk popsat sám sebe je to složitější. Začnu tedy tím nejzákladnějším. Jmenuji se Gabriela a jsem 72 ročník, takže už něco pamatuji :) Největším žroutem mého času je psaní článků a já jsem za to moc ráda. Pořád je toho spousta, co se člověk může učit. Mimo jiné si snažím vymezit čas pro sport a ruční tvorbu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *