Růžovo-zelený salát

Napsal

Růžovo-zelený salátI přesto, že jsou Vánoce, nikomu z nás neuškodí, když si jeden večer uděláme k jídlu něco zdravého. Mnoho lidí má raději teplé večeře, ale co takhle okusit jednu studenou, zdravou a chutnou? Tento recept je jednoduchý a rychle hotový, tak se do toho pusťme!

Suroviny:

• 225 g těstovin (farfalle apod)
• šťáva z 1/2 citronu
• 1 chilli paprička
• 4 lžíce čerstvé bazalky
• 2 lžíce čerstvého koriandru
• 60 ml olivového oleje
• 15 ml majonézy
• 250 g vařených krevet
• 1 avokádo
• sůl
• mletý černý pepř

Postup:

Těstoviny uvaříme podle návodu. V misce smícháme citr. šťávu s pokrájenou chilli papričkou, přidáme půlku bazalky a koriandru, osolíme, opepříme. Důkladně promícháme šlehací metlou, přidáme olej, majonézu a šleháme, až získáme hustou směs. Přidáme krevety a opatrně promíchme. Oloupané avokádo nakrájíme na kostičky, přidáme k těstovinám spolu s dresinkem a krevetami. Dochutíme.
Podávme sypané zbytkem bylinek se sklenkou bílého vína.

Přejeme dobrou chuť 😉

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *