Salát s melounem a šunkou

Napsal

Lehkou jarní svačinku připravíte za 20 minut.

Potřeby pro dvě osoby

150 gramů salátu romano nebo hlávkového salátů
Půl žlutého melounu
Čtyři zralé fíky
Jenda lžíce olivového nebo řepkového oleje
Několik kapek citrónové šťávy
Jódová sůl
Černý pepř
100 gramů šunky
Několik lístků kerblíků nebo petrželky

Postup

Salát omyjeme, otrháme listy a nakrájíme na malé kousky, akorát do úst. Pak necháme odkapat.

Z melounu odstraníme jadérka a podélně nakrájíme na čtyři části. Dužinu odřízneme od slupky. Jednotlivé části melounu pak nakrájíme na plátky na tloušťku prstu. S vytékající šťávou vložíme do misky. Fíky umyjeme, je-li to nutné, jinak stačí otřít ubrouskem, a rozčtvrtíme.

Olej smícháme s citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Hotovou marinádu podle potřeby dochutíme a přimícháme trochu melounové šťávy. Listy salátu rozložíme na dva talíře a pokapeme trochou marinády

Kousky melounu a fíky krátce promícháme s přichystanou marinádou a rozložíme na listy salátu.

Šunku rozložíme navrch, vše šetrně okořeníme solí a pepřem. Nakonec ozdobíme lísky bylinek.

TIP: žlutý meloun obsahuje spoustu vitamínů, které vytvoří prevenci před onemocněním

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *