Skvělé tofu na čínský způsob
Napsal Marks
Pokud máte rádi zdravý jídelníček, který vám zároveň bude chutnat, určitě by ste měli vyzkoušet nový recept se sýrem tofu na čínský způsob. Nažhavte své kuchařské schopnosti, a zkuste tak vynikající zahraniční kuchyni.
Budete potřebovat
400g klasického tofu
1 větší cibuli
3 stroužky česneku
3-4 polévkové lžíce sójové omáčky
1/2 kávová lžíce mletého černého koření
1 kávová lžíce mletého kmínu
1 kávová lžíce mleté červené papriky
1 polévková lžíce křišťálového cukru
1/2 kávová lžíce kari koření
2 polévková lžíce oleje
1 čerstvé rajče a paprika (popřípade 1 lečo)
1 polévková lžíce kečupu a sole
Postup
1) Tofu pokrájejte na kostičky, vložte do misky a pokropte sójovou omáčkou. Poté přidejte mleté černé koření, mletou červenou papriku, mletý kmín a olej. Důkladně, ale opatrně vše zamícháme a necháme 20 minut odstát v ledničce.
2) Na pánvi ohřejte olej a kousky tofu na něm pražte asi 7-10 minut. Opražené tofu vyndejte na talíř a ve výpeku (pokud ještě přidáte olej) spěňte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte rozdrcený česnek a cukr. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidejte tofu a papriku s nadrobno nakrájeným rajčetem.
3) Ochuťte kečupem, kari kořením, solí, podlejte malým množstvím vody a přikryté duste na mírném ohni 10-15 minut. Vše podávejte s rýží.
Dobrou chuť!
Recommended Posts
8 receptů na vánoční koktejly, se kterými zabodujete
03 prosince, 2023
Recept na domácí langoše: Čím je ozvláštnit?
27 října, 2023