Tento recept na bylinkové máslo si zamilujete!
Bylinkové máslo dokonale podtrhne chuť na první pohled obyčejného pečiva, výborně se hodí k pokrmům z masa a pokud si jej necháte rozpustit na vařených či pečených bramborách, zaručeně se budete olizovat až za ušima! Co se přípravy týče, nečekejte nic složitého....
Čtěte více
Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti
Už jste někdy slyšeli o přepuštěném másle? Právě ono se ze sanskrtského termínu nazývá Ghí. Z másla se sice i připravuje, ale má úplně rozdílné vlastnosti oproti klasickému máslu. Na Západě není až tak rozšířené, zato na Východě ho znají už 5 tisíc...
Čtěte více
Tajemství zdravého života 6. díl
Dnes se zaměříme na nízkotučná jídla. Do zdravé stravy tuk patří, ale jen v malých dávkách a ve správné formě. Existují dva základní druhy – nasycený a nenasycený tuk. Nasycený tuk je hlavně v živočišných produktech, například v mase, másle, smetaně či...
Čtěte více
Krásnou postavu tvoří ovoce, zelenina a málo tuku
Nevyvratitelnou skutečností je, že nadváha souvisí s příliš velkou zásobou tuku. Na jeden gram tuku připadá asi 9 kalorií – což je dvakrát tolik než na obě další hlavní živiny, bílkoviny a uhlohydráty. Naše tělo může do svých zásob ukládat tuk téměř...
Čtěte více