Recept na špízy: Masová či vegetariánská verze? Pro kterou se rozhodnete?
Recept na masové špízy je oblíbený snad v každé domácnosti, a dto především u mužů, kteří obvykle milují maso. Pokud chcete svého partnera potěšit, špízy jednoznačně zabodujete! Jak vznikly špízy? Masové špízy mají dlouhou historii, která se rozprostírá přes různé kultury a kontinenty....
Čtěte více
Tipy a triky, jak vařit méně kaloricky, a přitom si pořád pochutnat
Pokud chcete žít vy a vaše rodina zdravě, ale přitom se neomezovat v tom, co konzumujete, můžete si myslet, že to není možné. Omyl. Existuje mnoho malých triků, které na chuti jídla prakticky nepocítíte, a přitom značně snížíte jeho kalorickou hodnotu. Jaké to...
Čtěte více
Jak vybrat multifunkční hrnec
Spotřebičů, které si v posledních letech našly cestu do našich domácností, je už opravdu hodně. Zvlášť těch kuchyňských. Je těžké držet krok a ještě těžší vybrat si jen to, co skutečně využijeme. Pokrok nezastavíš a technika láká už jen proto, že zjednodušuje...
Čtěte více
Jak nahradit při vaření některé ingredience
Mnohokrát se stane, že se pustíme s vervou do vaření a najednou zjistíme, že nám chybí daná ingredience. Běžet do obchodu by stálo velmi mnoho času, ale co teď? Věřte, že vždy existuje způsob, jak danou potravinu nahradit. Mnohdy to také uvítáte, protože...
Čtěte více
Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti
Už jste někdy slyšeli o přepuštěném másle? Právě ono se ze sanskrtského termínu nazývá Ghí. Z másla se sice i připravuje, ale má úplně rozdílné vlastnosti oproti klasickému máslu. Na Západě není až tak rozšířené, zato na Východě ho znají už 5 tisíc...
Čtěte více
Páj z chutné pečeně
Ptáte se, co se zbylým masem nebo jinou pochoutkou? Proč z ní neudělat další? Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou, protože z nich můžete vykouzlit stejně vynikající na druhý den.
Čtěte více
Ochutnejte Čertovu pochoutku
Potřebné suroviny 180 g krupicové mouky60 g kakaa200 g moučkového cukru2 vejce1 / 2 balíčku kypřícího prášku do pečivašpetka solipodle potřeby mlékočokoládový krém a ledtuk a máslo na formu Postup přípravy Máslo s cukrem utřeme do pěny, za stálého míchání přidáváme postupně...
Čtěte více
Několik triků pro dobré hospodyňky
Nejjednodušší jídla bývají často těmi nejlepšími. To, že se nám občas i něco velmi jednoduchého nepodaří, ví každá z nás. Nabízíme vám proto několik rad, jak se vyhnete trapasům v kuchyni. Při přípravě těsta nebo krému rozklepávejte vejce vždycky po jednom a...
Čtěte více