Na co všechno se dá použít zázvor?
Zázvor je oblíbenou surovinou, které ale musíte přijít na chuť. Pro svou typicky ostrou vůni i chuť ho nemusí každý, ale kdo jej jednou ochutná, okamžitě si jej oblíbí. Proč? Především pro jeho pestré využití! Věděli jste kupříkladu, že pro Araby zázvor...
Čtěte více
Zázvor a jeho účinky
Je pravda, že zázvor na první pohled příliš lákavě nevypadá. Zato jeho přínos pro lidské zdraví je nevyčíslitelný. Jako tradiční lék je používán už po staletí v přírodní medicíně. Nejenže bojuje s viry, ale navíc posiluje imunitu. Někomu jeho výrazná chuť může vadit, ale...
Čtěte více
Chřestová polévka s kuřetem
Zdravou polévku, kterou uvaříte za 35 minut, zvládne jednoduše připravit každá kuchařka.
Čtěte více
Karibská zeleninová směs
Pokud se vám již tradiční česká zelenina přejedla, pochutnejte si na karibské zelenině, která má výraznou chuť a září spoustou barev.
Čtěte více
Koktejl b-celebration
B-celebration patří mezi nejmladší koktejlové pokušení pocházející z originální karlovarské Becherovky, které vzniklo teprve v roce 2007 jako oslava dvoustého výročí existence klasické Becherovky. I právě proto nese tento speciální název. Patří mezi nápoje, které se vyznačují skvělou osvěžující chutí, ale určitě...
Čtěte více
První týdny po porodu
V mnoha kulturách se zachovává tradice, kdy matka zůstává čtyřicet dní po porodu (každý den za jeden měsíc těhotenství) v ústraní. V té době je osvobozena od domácích prací, dostává zvláštní stravu, aby se jí vrátily síly, a doporučuje se, aby zůstávala...
Čtěte více
Zázvor – koření i lék
Ať už čerstvý nebo sušený, pozvolna si razí cestu do naší kuchyně. Tradiční zázvorky sice pekly už naše babičky, tím ale využití „zázračného kořene“ zdaleka nekončí.
Čtěte více