Svíčková na červeném víně
Napsal Marks
Extrakrasa.cz vám přináši unikátní recept na výbornou svíčkovou na červeném víně, na které si pochutná nejen váš milý, ale klidně i celá rodinka. Postup je jednoduchý a nezabere tolik času. Tak se do toho pusťme!
Co je potřeba pro 4 osoby
4 plátky svíčkové (600 g)
1 pórek
1 cibule
2 karotky
100 g celeru
sůl, pepř
mletá paprika
5 – 6 PL oleje
1 lžičku hladké mouky
125 ml masový vývar (i bujón) nebo voda
1 dl červené víno
Pojdmě na to
Pórek nakrájíme na nudličky, propláchneme a necháme dobře okapat. Očištěnou karotku a celer nakrájíme na hranolky, cibuli na osminky. Svíčkovou omyjeme osušíme, osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme zeleninu a udusíme. Poprášíme moukou, promícháme, podlijeme masovým vývarem. Podle potřeby dochutíme, přikryjeme a dusíme asi 15 minut. Na druhé pánvi rozpálíme zbylý olej a řízky na něm z každé strany opečeme. Výpek zředíme červeným vínem a spolu s masem přidáme k zelenině.
Dobrý tip
Podáváme s vařenými bramborami s máslem a petrželkou. Podáváme s červeným vínem.
Recommended Posts
8 receptů na vánoční koktejly, se kterými zabodujete
03 prosince, 2023
Recept na domácí langoše: Čím je ozvláštnit?
27 října, 2023