Svíčková na červeném víně

Napsal

Svíčková na červeném víněExtrakrasa.cz vám přináši unikátní recept na výbornou svíčkovou na červeném víně, na které si pochutná nejen váš milý, ale klidně i celá rodinka. Postup je jednoduchý a nezabere tolik času. Tak se do toho pusťme!

Co je potřeba pro 4 osoby

4 plátky svíčkové (600 g)
1 pórek
1 cibule
2 karotky
100 g celeru
sůl, pepř
mletá paprika
5 – 6 PL oleje
1 lžičku hladké mouky
125 ml masový vývar (i bujón) nebo voda
1 dl červené víno

Pojdmě na to

Pórek nakrájíme na nudličky, propláchneme a necháme dobře okapat. Očištěnou karotku a celer nakrájíme na hranolky, cibuli na osminky. Svíčkovou omyjeme osušíme, osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme zeleninu a udusíme. Poprášíme moukou, promícháme, podlijeme masovým vývarem. Podle potřeby dochutíme, přikryjeme a dusíme asi 15 minut. Na druhé pánvi rozpálíme zbylý olej a řízky na něm z každé strany opečeme. Výpek zředíme červeným vínem a spolu s masem přidáme k zelenině.

Dobrý tip

Podáváme s vařenými bramborami s máslem a petrželkou. Podáváme s červeným vínem.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *