Sýrová roláda z plátkového sýra

Napsal

Sýrová roláda je velice oblíbeným a vděčným pokrmem, který se dá připravit na několik chutných způsobů a jeho největší výhodou je rychlost, se kterou tuto lahůdku vykouzlíte. Hodí se jako pohoštění pro hosty, kteří se vám nečekaně objeví za dveřmi a kterým nebudete mít díky nepřipravenosti co nabídnout. Sýrová roláda je na přípravu opravdu jednoduchá a dobrou zprávou je, že si s tímto receptem hravě poradí i naprostí začátečníci, kteří ještě v kuchyni neposbírali tolik zkušeností.

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

Určitě i vy sýrovou roládu znáte a určitě jste jí alespoň jedenkrát ochutnali. Rozhodně na tento pokrm nelze hledět jako na něco obyčejného, neboť sýrová roláda může být opravdová delikatesa. Vzhledem k tomu, že se dá připravit na několik způsobů, můžete tento recept neustále obměňovat a zkoušet tak nové a nové chuťové variace. I my jsme pro vás do dnešního článku ukryli recept na lahodnou sýrovou roládu, po které se zaručeně budete olizovat až za ušima!

Recept na sýrovou roládu z plátkového sýra

Na přípravu budete potřebovat:

  • 2 balíčky plátkového sýra
  • 150 g šunky
  • 120 g másla
  • 2 ks taveného sýra
  • 2 ks nakládaných okurek
  • 3 ks vajec
  • 1 lžíci hořčice
  • půlku cibule
  • sůl, pepř a petrželku

Postup přípravy:

Máslo společně s tavenými sýry utřete do hladkého krému, přidejte nadrobno nasekanou cibulku, na jemno nakrájené okurky, petrželku a natvrdo uvařená na drobno pokrájená vejce. Následně podle chuti osolte a opepřete tak, jak to máte rádi. Pro výraznější chuť přidejte hořčici a důkladně spojte do pěny.

Balíčky plátkového sýra vložte do horké vody a nechte je změknout, aby se s nimi dalo pracovat. Jakmile změknou, vyjměte je z obalu, rozložte na vál do tvaru obdélníku a jemně přejeďte válečkem, aby se jednotlivé spoje spojily v jednu placku. Takto připravený poklad potřete vzniklou pomazánkou, na kterou následně rozložte plátky šunky a opět naneste další vrstvu pomazánky.

Jakmile vám dojdou ingredience, můžete se pustit do rolování. Srolovanou roládu poté zabalte do alobalu a nechte ztuhnout v lednici. Po ztuhnutí roládu krájejte na cca 1,5 cm silné plátky a podávejte s pečivem.

Share

Jsem moc ráda, že se mohu podílet na tvorbě tohoto webu. Je mi potěšením připravovat pro Vás články z nejrůznějších oblastí, pro něž čerpám informace ze svých vlastních zkušeností. Nejraději mám články na téma vztahů, módy, krásy a bytového designu. Psaní článků je mou vášní a třetím rokem i největším koníčkem. Jsem ráda, že se o to můžu s Vámi podělit :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *