Jak připravit rajskou omáčku
Rajská omáčka je ve všech svých variantách rozšířená po celém světě. Ovšem hlavní ingredienci mají všechny stejnou, a to jsou rajčata. Jejich chuť musí být v omáčkách dominantní. Názvy omáčky z rajčat se po světě mohou různě měnit, například v Mexiku ji...
Čtěte více
Chcete zhubnout? Jezte okurku – pravda nebo mýtus
Už jste také slyšeli o okurkové dietě? To prostě jíte nějaký čas okurky na všechny způsoby a zhubnete. Teoreticky je to možné. Okurky mají jen velmi málo kalorií, z větší části je to vlastně jen voda. V praxi jsou jednostranné diety velmi...
Čtěte více
Tradiční halušky s brynzou a slaninou si zamilujete
Při návštěvě Slovenska zcela jistě najdete na každém rohu na cedulích u restaurací upoutávku na klasické slovenské halušky s brynzou. Halušky patří k slovenským tradičním národním jídlům. Jídlo je na přípravu velmi jednoduché a nezabere ani příliš času. V původním receptu se...
Čtěte více
Co zabírá na nafouknuté břicho
Nadýmání, plynatost, prostě nafouknuté břicho trápí čas od času každého z nás. Z nějakého důvodu se nám ve střevech začnou hromadit plyny a nepříjemně nás tlačí v břiše. Plynatost má většinou nějakou banální příčinou, může být ale také průvodním projevem nějakého vánějšího...
Čtěte více
Chutný recept – ovocný nepečený dort s piškoty
Máte doma sezónní ovoce a nevíte co s ním? Čekáte zítra návštěvu a chcete připravit dezert, kterým neurazíte, ale nechce se vám stát hodiny v kuchyni u trouby? Nebo vás pouze honí mlsná na něco sladkého? Možná jen nejste příliš zdatná kuchařka...
Čtěte více
Upečte si chutný borůvkový koláč. Zamilujete si ho
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou je pravděpodobně ten nejlepší moučník, který nám připomíná dětství, prázdniny u babičky a nádherné slunečné dny. Pokud máte borůvky v mrazáku, nebo jste si je zavařili, když jich bylo dost, můžete si vzpomínky na léto (i na...
Čtěte více
Jak připravit chutné šunkofleky
Šunkofleky zná snad opravdu každý. Oblíbená pochoutka z těstovin a uzeného masa se připravuje v každé školní jídelně i v řadě domácností. Toto jídlo se vaří s velkou oblibou u strávníků po mnoho generací. Připravit si šunkofleky je opravdu jednoduché, rychlé a...
Čtěte více
Zázračná echinacea. Proč byste ji měli mít doma?
Třapatka nachová neboli Echinacea purpurea je rostlina známá svými pozitivními účinky na oslabenou imunitu. Prvními obyvateli, kdo využívali její sílu, byli severoameričtí indiáni. Používali její kořen a nať k léčení vysokých teplot a především zánětlivých onemocnění, včetně zanícených ran. Třapatka obsahuje polysacharidy,...
Čtěte více
Zjistěte, proč byste měli zařadit do jídelníčku jablečný ocet
Jak často používáte jablečný ocet, pokud ho vůbec používáte? Rozhodně byste si měli dopřát pár lžic každý den. Je to produkt tak nabitý zdraví prospěšnými látkami, že jeho pravidelné užívání může nahradit hromady léků. Respektive funguje jako preventivní opatření, abyste léky na...
Čtěte více
Nejlepší recepty se špenátem
Špenát už dávno nevnímáme jen jako zelenou hromádku vedle bramborových knedlíků a masa na česneku, na našem jídelníčku se objevuje v mnoha dalších variantách. Můžete si z něj uvařit polévku, přidat ho do omáčky na těstoviny, naplnit jím roládu nebo upéct slaný...
Čtěte více