Zdraví


Jednoduchý recept na originální dort Pavlova

Jednoduchý recept na originální dort Pavlova

O původ tohoto dortu se přetahují Austrálie s Novým Zélandem, jméno ovšem zcela jistě získal po slavné ruské tanečnici. Přestože dort vypadá jako obrovská sněhová pusinka, originální dort Pavlova má vnitřek měkký, tak trochu jako bonbóny marshmallows. Aby se dort povedl, je...


Čtěte více

Recept na chutnou hráškovou polévku

Recept na chutnou hráškovou polévku

Hrách patří mezi naše základní potraviny už po staletí. Přesto se postupem času z našich talířů vytratil a nahradil ho mladý zelený hrášek. A tak vedle klasické hrachové polévky plné česneku a majoránky vaříme i polévku hráškovou, obvykle v podobě hráškového krému....


Čtěte více

Pozitivní účinky obličejové jógy

Pozitivní účinky obličejové jógy

Obličejová jóga sice není tak rozšířená jako jóga tradiční, ale úplná novinka to také není. Možná už jste zhlédli nějaké video, kde se cvičenci (převážně ženy) různě pitvoří na kameru a pod tím stálo, že jde o obličejovou jógu nebo také obličejovou...


Čtěte více

Recept na skvělý rýžový nákyp

Recept na skvělý rýžový nákyp

Říkat, že rýžový nákyp je skutečná pochoutka, někomu, kdo má zkušenost jen ze školní nebo táborové jídelny, je dost odvážné. Přesto je to pravda. Rýžový nákyp skutečně může být jídlo, na které se celá rodina těší, stačí jen ho správně připravit. Úspěch...


Čtěte více

Co je typické pro hygge styl bydlení

Co je typické pro hygge styl bydlení

Podle mezinárodního srovnání European Social Survey jsou Dánové nejšťastnějšími lidmi na světě. Nejspíš i díky životnímu stylu hygge, stylu, který od nich všichni kopírují. I když se slovo hygge jen těžko překládá, můžete si za ním představit kombinaci pohodlí, klidu a bezpečí,...


Čtěte více

Co je vitariánství a jaké má výhody

Co je vitariánství a jaké má výhody

Možná jste toto slovo ještě neslyšeli, možná tento alternativní způsob stravování znáte pod anglickým názvem raw food. Jedná se o konzumaci živé neboli syrové potravy, případně upravené při teplotě maximálně 42 °C. Jen tak si potraviny (samozřejmě rostlinné) mohou zachovat všechny nutriční...


Čtěte více

Page 16 of 106« First...10...1415161718...304050...Last »