Jak snížit cholesterol
Cholesterol je nebezpečným tichým zabijákem. Nijak se neprojevuje, nepůsobí nám žádné bolesti a přesto nás může zabít. Cholesterol se totiž rád ukládá na stěnáchch cév, které tím zužuje a zvyšuje pravděpodobnost infarktu, mrtvice či jiných cévních onemocnění. Zajímavostí je, že veškerý cholesterol...
Čtěte více
Recept na domácí malinovku
Sladce vonící růžová limonáda, která přináší v horkém dni příjemné osvěžení, je oblíbeným nápojem malých i velkých. Limonáda, která dospělé chytne za srdce a vrátí do dětství a dětem rozšíří úsměv na rtech. Řeč je o domácí malinovce, neboli malinové limonádě. Ovocné...
Čtěte více
Jak se zbavit zápachu z bot
Zápach z bot se může objevit z mnoha důvodů, ale hlavní příčinou je vždy pot. Ten během horkých dní produkujeme v daleko větším množství, proto je toto téma právě v létě dost žhavé. Zápach obuvi může být velmi nepříjemnou záležitostí, ovšem my...
Čtěte více
Jak vyrobit pesto
Pesto zná každý, kdo miluje italskou kuchyni, především pak jídla z těstovin. V Itálii se běžně setkáte s pestem zeleným, připraveným z bylinek, a s červeným ze sušených rajčat. Pokud hledáte recept na “typické” pesto, pravděpodobně myslíte to z bazalky, piniových oříšků...
Čtěte více
Jak se zbavit tuku pod zadkem
Čím méně tuku máte v této oblasti, tím hezčím a vykrojenějším pozadím se můžete chlubit. Zvlášť, když ho doplňují pevné, pěkně vypadající nohy. Bohužel si nemůžeme jen tak říct, že na tomto místě potřebujeme snížit tuk a ten zázrakem zmizí. Nefunguje ani...
Čtěte více
Jak připravit jahodové džemy bez chemie
Máte rádi marmelády? Tak vás jistě potěší recept na svojí, doma vyrobenou, a to bez chemie. Jahodová marmeláda patří mezi ty oblibenější. Můžete jí dokonce připravit i ochucenou, například kokosem, vanilkou nebo bylinkami. Ti největší labužníci si do jahodové marmelády můžou přidat...
Čtěte více
Jak zahustit polévky
Existuje mnoho způsobů, jak zahustit polévky, ať už ji chcete mít hustou jen trochu a nebo hodně. Vždycky doma najdete tu správnou ingredienci, kterou můžete k zahuštění použít. Nabízí se nám k tomu mnoho tradičních i méně tradičních surovin. Jíška, brambor, ovesné...
Čtěte více
Jak jíst dostatek vlákniny
Vláknina je důlěžitá kvůli podpoře správné peristaltiky střev, čistíje a stará se o tvorbu správného střevního mikrobiomu. Celkově nám tak pomáhá vi prevenci před mnoha zdravotními problémy. Dospělý člověk by měl denně sníst okolo 30 g vlákniny. Ovšem je otázkou, kolik z...
Čtěte více
Recept na tvarohové tyčinky
Tvarohové tyčinky jsou rychlý a velmi jednoduchý způsob, jak si vytvořit dobré mlsání na večer k televizi, nebo když se ohlásí nečekaná návštěva a vy zjistíte, že toho doma moc není. Stačí jen tři běžné ingredience a za pár minut nesete na...
Čtěte více
Co je to mononukleóza
Mononukleóza je virové onemocnění, které napadá především dospívající mládež, i když herpetoviry způsobující tuto nemoc v sobě nosí 90 % populace.Vzhledem k tomu, že se přenáší slinami, říká se mononukleóze také nemoc z líbání. Nemusíte se ale nutně líbat, abyste se nakazili....
Čtěte více