Jak upéct kachnu
Řada hospodyněk si na pečení kachny netroufá, její příprava jim připadá složitá. S dnešními kuchyňskými spotřebiči je to ale záležitost tak jednoduchá, že dozlatova upečenou kachnu zvládne i kulinářský začátečník. Abyste si i vy upekli chutnou kachničku, stačí vám trouba s termostatem...
Čtěte více
Recept na vánočku
Vánočka bývala v dřívějších dobách vrcholem slavnostní štědrovečerní večeře a neodmyslitelně patří k vánočním tradicím. Recept se dědil z generace na generaci a krajově se lišil. Kynuté těsto mělo údajně moc ochránit domácnost před pohromami a zároveň bylo symbolem získání bohatství. Ať...
Čtěte více
Jak se zbavit strachu ze zubaře
Pro mnohé z nás bývá návštěva zubaře nesmírně stresující zážitek, který často odkládáme až do poslední chvíle. Teprve, když se začnou ozývat bolesti, často zkroušeně hledáme lékařskou pomoc. Je velmi důležité uvědomit si, že pravidelná prevence u zubaře podchytí včas drobné problémy,...
Čtěte více
Recept na medové perníčky
Vánoce se kvapem blíží a právě teď je čas na pečení perníčků. Klasické perníčky totiž potřebují čas – ne na jejich přípravu, ale proto, že musí dostatečně odležet. Pokud na ně ale spěcháte nemusíte se bát. Přinášíme vám recept na medové perníčky,...
Čtěte více
5 tipů na lepší spánek
Snažíte se usnout, ale ne a ne zabrat? Od lékařů se dozvídáme, že nedostatek spánku je nezdravý, kromě toho nám nepřispívá na kráse. Ráno vstáváme unavení, rozespalí a hlavně podráždění. Naše tělo si potřebuje odpočinout a načerpat síly. Tady je pár tipů...
Čtěte více
Jak se zbavit tetování
Toužíte po tetování? Chcete aspoň něco docela maličkého na rameno či na ruku? Tento krok musíte promyslet mnohem lépe, než cokoliv jiného, protože tetování se jen velmi těžko odstraňuje a proces není bezbolestný. Zbavit se tetování je záležitost pro profesionála, vy sami...
Čtěte více
Jak zpracovat vlašské ořechy
Sklizeň vlašských ořechů vrcholí, teď je přesně ten čas, kdy je potřeba celou letošní úrodu zpracovat tak, aby ořechy vydržely co nejdéle. Vlašské ořechy můžeme uskladnit vyloupané i ve skořápkách, jen je nutné, aby měly možnost řádně vyschnout a neplesnivěly. Ořechy sklízíme...
Čtěte více
Jak vyrobit domácí kečup
Taky máte rádi kečup, ale z nabídky v obchodech jako by se vytratily ty dobré, opravdu rajčatové? Jestli máte dost rajčat a trochu času, zkuste si vyrobit svůj vlastní. Uvidíte, že nikdy už nebudete chtít jiný. Na výrobu domácího kečupu můžete použít...
Čtěte více
Jak upéct štrůdl
Závin s jablky patří mezi poklady české gastronomie, bez ohledu na to, jestli použijete těsto listové, kynuté nebo tažené. Jablka ovoněná skořicí, zabalená do natenko vyváleného těsta, je pochoutka, které nikdo neodolá. Upéct štrůdl zvládne i začátečník. Ale pravda je, že čím...
Čtěte více
Jak připravit jablečná povidla
Jsme uprostřed období, kdy listnaté stromy zbarvují své listy do krásných odstínů a sklízí se úroda většiny z nich. Podzim je tu. I jablka dozrávají. Možná jste už uvařila či upekla všechny různé pochoutky, které vás napadly. Pokud vám dochází nápady, ale...
Čtěte více