Zdraví


Rajčatová passata se zeleninou

Rajčatová passata se zeleninou

Sběr rajčat vrcholí a vy už možná ani nevíte, co si s nimi počít. Jasně, že nejlepší jsou čerstvé jen tak do ruky, případně v zeleninových salátech, ale když jich je hodně, tak se mohou přejíst. Pak je dobré některé uchovat pro...


Čtěte více

Domácí ovesné mléko

Domácí ovesné mléko

Řada lidí se dnes vyhýbá laktóze. Ať už z důvodů zdravotních, nebo protože je to trendy, je hodně těch, kdo stále častěji sáhnou po rostlinné alternativě mléka a výrobků z něj. A tak  na své popularitě nabývá domácí výroba rostlinného mléka z...


Čtěte více

Jak připravit domácí zmrzlinu

K létu zmrzlina patří. A když je léto tak horké, jako to letošní, je dobré mít ji zásobu stále k dispozici. Než se s ní tahat domů z marketu a riskovat, že cestou roztaje, co takhle připravit si zmrzlinu domácí? Domácí zmrzlinu...


Čtěte více

Jak uvařit rajčatovou omáčku

Jak uvařit rajčatovou omáčku

Sezóna rajčat právě vrcholí a kdo je pěstuje na zahrádce, jistě nepohrdne receptem na omáčku z rajčat, ať už její jednoduchou verzi, kterou může během chvilky připravit například na těstoviny či jako základ na pizzu, nebo na poctivou rajskou omáčku, jak ji...


Čtěte více

Jak připravit cuketové bramboráky

Jak připravit cuketové bramboráky

Zahrádky jsou plné dozrávajících cuket a nastává otázka, jak je zpracovat. Obalovaná se brzy přejí, na přípravu “slanečků” stačí tak jedna, dvě. Ale co s tím zbytkem? Další oblíbenou klasikou jsou u nás cuketové bramboráky, tedy placky na způsob bramboráků, jen k...


Čtěte více

Recept na vepřovou kýtu na horčici

Recept na vepřovou kýtu na horčici

Hledáte tip na rychlý a výborný oběd nebo večeři pro přátele? Pokud chcete zkusit něco netradičního a přitom natolik jednoduchého, že to zvládne uvařit i úplný začátečník, zkuste vepřovou kýtu dušenou na hořčici. Vepřová kýta je libové maso, které při pečení rychle...


Čtěte více

Jak připravit krémovou batátovou polévku

Jak připravit krémovou batátovou polévku

Znáte batáty? Tyto hlízy podobné bramborám, s oranžovou dužinou a jemnou sladkou chutí si dobývají naše kuchyně. Výborné jsou pečené, připravené jako chipsy i na kaši a rozhodně stojí za ochutnání i krémová polévka z nich připravená. Povijnice batátová, o jejíž hlízách...


Čtěte více

Jak upéct domácí cibulový chléb

Jak upéct domácí cibulový chléb

Myslíte si, že upéct domácí chléb je příliš těžké? Že bez domácí pekárny to nepůjde? Přinášíme vám recept na výborný cibulový chléb, který si snadno upečete doma v troubě. Tento chlebík je jednoduchý, rychlý, s křupavou kůrkou; jak jednou ochutnáte, jiný už...


Čtěte více

Jak vybrat spořící účet

Jak vybrat spořící účet

Jsme národ spořivý. Mnozí z nás mají na účtu naspořenou rezervu “pro všechny případy”, někteří dokonce ještě víc, problém je, že často ukládáme své úspory na špatné účty. Většina Čechů má své naspořené peníze na běžných účtech, kde se jim nijak nezhodnocují,...


Čtěte více

Page 28 of 106« First...1020...2627282930...405060...Last »