Rakytník a jeho léčivé účinky
Bylinky si zaslouží své pevné místo, coby doplněk jakékoliv léčby či výtečná prevence. Jinak tomu není ani v případě rakytníku, kterého existuje 7 druhů. Nejčastěji se u nás lze setkat s Rakytníkem řešetlákovým – Hippophare rhamnojdes. Roste buďto v keřovité nebo stromové podobě a vyskytuje...
Čtěte více
Jak připravit tofu, aneb chutný velikonoční recept!
Letošní Velikonoce jsou pomalu za dveřmi a to nás přimělo k vytvoření dnešního článku, ve kterém vám představíme recept, jak připravit tofu na velikonoční způsob. Tofu je sójový sýr či tvaroh, na kterém si nejčastěji pochutnávají vegetariáni, rozhodně to ale neznamená, že...
Čtěte více
Caesar salát s grilovaným kuřecím masem
Caesar salát představuje tradiční položku na drtivé většině restauračních jídelních lístků. Narazit na něco můžete v mnoha podobách, bohužel ne všude jej dokážou připravit v takové kvalitě, jakou by si zasloužil. Skutečnost se má tak, že tento svěží a lehce pikantní salát...
Čtěte více
Recepty na smoothie
Smoothie neboli zdravý mixovaný nápoj, jehož základem je zpravidla ovoce nebo zelenina, si získává přízeň stále většího počtu lidí – a to je jedině dobře! Spousta lidí si jej připravuje jen tak na chuť, další jej vnímají jako zdravou a chutnou snídani, pro...
Čtěte více
Chia semínka – použití
Chia semínka mají velmi široké spektrum využití. Na rozdíl od jiných semínek jsou droboučká, na skus měkká a tudíž není potřeba je používat mletá. Váží na sebe vodu a ve styku s tekutinou utvoří hustý gel, kterým lze zahušťovat i pokrmy. Nemají žádnou...
Čtěte více
Jak na odkyselení organismu
Jestliže se u vás projevují kožní problémy, z nevysvětlitelného důvodu přibíráte na váze, cítíte se podráždění a bez energie, často vás pálí žáha a trápíte se pro bolesti kloubů, pak by možná nebylo od věcí věnovat pozornost odkyselení organismus. Zmíněné příznaky totiž...
Čtěte více
Jak udělat kuře na paprice se smetanou
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře...
Čtěte více
Nepečený jahodový dort
Sladké do našich životů neodmyslitelně patří a skutečnost je taková, že jen málokdo by odolal nejrůznějším dobrotám a pochutinám, na které se nám již při pouhém pohledu nekontrolovatelně sbíhají sliny. Již naše babičky držely tradici a každou neděli svým nejbližším připravovaly různé...
Čtěte více
Hlíva ústřičná na posílení imunity
Hlíva ústřičná má všestranné využití. Použít se dá v kuchyni k přípravě polévek, omáček, pod maso, do pomazánek či salátu. Ovšem chuťový zážitek není jediné, co hlíva nabízí. Tato houba, která u nás běžně roste, má velmi kladný vliv na imunitu a má léčivé...
Čtěte více
Recept na pečený čaj
Čaj společně s kávou patří k nejznámějším a nejoblíbenějším celosvětovým nápojům. Zvlášť velké oblibě se těší čaje bylinkové a ovocné domácí výroby. Máte-li odvahu zkusit něco nového a lahodného, vyzkoušejte pečený čaj s opravdovými kousky ovoce. Jedná se prakticky o Ferrari mezi čaji. Ovšem musíte...
Čtěte více