Jak vyrobit domácí kečup
Taky máte rádi kečup, ale z nabídky v obchodech jako by se vytratily ty dobré, opravdu rajčatové? Jestli máte dost rajčat a trochu času, zkuste si vyrobit svůj vlastní. Uvidíte, že nikdy už nebudete chtít jiný. Na výrobu domácího kečupu můžete použít...
Čtěte více
Jak upéct štrůdl
Závin s jablky patří mezi poklady české gastronomie, bez ohledu na to, jestli použijete těsto listové, kynuté nebo tažené. Jablka ovoněná skořicí, zabalená do natenko vyváleného těsta, je pochoutka, které nikdo neodolá. Upéct štrůdl zvládne i začátečník. Ale pravda je, že čím...
Čtěte více
Jak připravit jablečná povidla
Jsme uprostřed období, kdy listnaté stromy zbarvují své listy do krásných odstínů a sklízí se úroda většiny z nich. Podzim je tu. I jablka dozrávají. Možná jste už uvařila či upekla všechny různé pochoutky, které vás napadly. Pokud vám dochází nápady, ale...
Čtěte více
Rajčatová passata se zeleninou
Sběr rajčat vrcholí a vy už možná ani nevíte, co si s nimi počít. Jasně, že nejlepší jsou čerstvé jen tak do ruky, případně v zeleninových salátech, ale když jich je hodně, tak se mohou přejíst. Pak je dobré některé uchovat pro...
Čtěte více
Domácí ovesné mléko
Řada lidí se dnes vyhýbá laktóze. Ať už z důvodů zdravotních, nebo protože je to trendy, je hodně těch, kdo stále častěji sáhnou po rostlinné alternativě mléka a výrobků z něj. A tak na své popularitě nabývá domácí výroba rostlinného mléka z...
Čtěte více
Jak připravit domácí zmrzlinu
K létu zmrzlina patří. A když je léto tak horké, jako to letošní, je dobré mít ji zásobu stále k dispozici. Než se s ní tahat domů z marketu a riskovat, že cestou roztaje, co takhle připravit si zmrzlinu domácí? Domácí zmrzlinu...
Čtěte více
Jak uvařit rajčatovou omáčku
Sezóna rajčat právě vrcholí a kdo je pěstuje na zahrádce, jistě nepohrdne receptem na omáčku z rajčat, ať už její jednoduchou verzi, kterou může během chvilky připravit například na těstoviny či jako základ na pizzu, nebo na poctivou rajskou omáčku, jak ji...
Čtěte více
Jak připravit cuketové bramboráky
Zahrádky jsou plné dozrávajících cuket a nastává otázka, jak je zpracovat. Obalovaná se brzy přejí, na přípravu “slanečků” stačí tak jedna, dvě. Ale co s tím zbytkem? Další oblíbenou klasikou jsou u nás cuketové bramboráky, tedy placky na způsob bramboráků, jen k...
Čtěte více
Recept na vepřovou kýtu na horčici
Hledáte tip na rychlý a výborný oběd nebo večeři pro přátele? Pokud chcete zkusit něco netradičního a přitom natolik jednoduchého, že to zvládne uvařit i úplný začátečník, zkuste vepřovou kýtu dušenou na hořčici. Vepřová kýta je libové maso, které při pečení rychle...
Čtěte více
Jak připravit krémovou batátovou polévku
Znáte batáty? Tyto hlízy podobné bramborám, s oranžovou dužinou a jemnou sladkou chutí si dobývají naše kuchyně. Výborné jsou pečené, připravené jako chipsy i na kaši a rozhodně stojí za ochutnání i krémová polévka z nich připravená. Povijnice batátová, o jejíž hlízách...
Čtěte více