Bábovky: Lahodné sladké pohoštění hotové za pár minut
Také patříte mezi ty, které si život rády ulehčí? Proč trávit spoustu času přípravou lahodných moučníků, když můžete připravit delikatesní moučník během pár minutek? Bábovka patří mezi nejjednodušší moučníky, proto se s vámi podělíme o následující recepty. Olejová bábovka Olejová bábovka je...
Čtěte více
Kulajda – recept
Kulajda je velmi dobrá a velmi sytá polévka z brambor, hub a smetany. Tak jako mají Krkonoše své kyselo, jižní Čechy jsou známé právě touto polévkou. Pokud jíte houby a nevadí vám kopr, právě teď je ten ideální čas kulajdu si uvařit....
Čtěte více
Připravte doma chutnou a zdravou koprovou omáčku
Koprová omáčka – jedna z nejrozporuplnějších jídel, s kterým se můžete setkat. Mnoha lidmi nesnášena, jinými milována. Za svou neoblíbenost vděčí především právě aromatickému kopru, který je některými lidmi obecně špatně přijímán. Nevěříme, že jste se v minulosti s koprovou omáčkou nesetkali....
Čtěte více
3 tipy pro přípravu fitness večeře
Fitness strava se řídí principem zdravého životního stylu. Ze stravy přijímáme minimum tuků a cukrů, naopak zvyšujeme příjem bílkovin, abychom si udrželi svalovou hmotu. Fitness stravu většinou konzumují sportovci a milovníci fitness cvičení. Hlavními ingrediencemi pro přípravu zdravého fitness jídla jsou především...
Čtěte více
Tipy na chutný cheesecake. S čím ho připravit?
Cheesecake jeden z nejznámějších dezertů vůbec. Lehký, lahodný a tvarohový dortík, který se skládá z několika vrstev. Dvě základní vrstvy pro typický cheesecake jsou: vrstva spodní – rozdrobené sušenky spojené máslem, které tvoří těstíčko a vrstva horní, která je z krémového sýra,...
Čtěte více
Losos na másle – recept
Domovem lososa obecného je Atlantský oceán. Většinu svého života žije v mořích a oceánech, takže by se dalo říct, že losos je mořská ryba. Avšak ke konci života se losos vydává proti proudu řek zpátky do svého rodiště, do sladkých vod, kde...
Čtěte více
Bramborový knedlík – recept
Knedlíky, jako takové, sahají se svou historií vlastně až do starověku. Jejich vývoj byl celkově velmi pestrý: nejprve byly podávány jako hlavní jídlo, a to až nejméně do 19. století. Jejich tvar připomínaly kuličky nebo šišky, složením bylo především maso, mouka, vlastně...
Čtěte více
Jednoduchá fazolová polévka – recept
Neodmyslitelnou surovinou ve fazolové polévce, jak již vyplývá z názvu, jsou fazole. Možná vás to překvapí, ale tato bobovitá rostlina je známá v Evropě teprve od 16. století. Fazole původně pochází z Ameriky a některé jiné odrůdy také z Asie. V Evropě...
Čtěte více
Hrnkový perník – recept
Není snad nikdo, kdo by neznal tento hnědý, voňavý a sladký zákusek. Původní recept byl pouze z mouky, medu a pepře. Díky pepři získal svůj název (původně peprník) . Dnes se do těsta přidává více druhů koření, například skořice, anýz nebo hřebíček....
Čtěte více
Jak připravit rajskou omáčku
Rajská omáčka je ve všech svých variantách rozšířená po celém světě. Ovšem hlavní ingredienci mají všechny stejnou, a to jsou rajčata. Jejich chuť musí být v omáčkách dominantní. Názvy omáčky z rajčat se po světě mohou různě měnit, například v Mexiku ji...
Čtěte více