Recept na skvělé houbové italské rizoto
Když se povede houbařská sezóna jako letos, jistě máte doma dost hříbků na to, abyste si vyzkoušeli uvařit pravé italské houbové rizoto. Samozřejmě se dá připravit i ze žampionů, ale s hříbky má naprosto neodolatelnou chuť. Asi je jasné, že italské rizoto...
Čtěte více
Skvělé špenátové palačinky s lososem
Palačinky patří k oblíbeným pokrmům malých i dospělých strávníků. Zatímco děti mají raději palačinky sladké, s marmeládou, tvarohem nebo nutelou, starší občas rádi experimentují se slanými náplněmi. Známou variantou jsou palačinky se špenátem, které si můžete dopřát jako lehký oběd nebo večeři....
Čtěte více
Domácí zdravý sirup z bezu bez chemie
Keře černého bezu rostou všude a často kolem nich jen nevšímavě procházíme. Přitom jde o skutečný poklad, který velmi prospívá našemu zdraví. A to hned dvakrát: na jaře, když kvete, a na podzim, když vydá své tmavě fialové plody. Zatímco bobule černého...
Čtěte více
Dietní večeře z kuřecího masa
Kdykoliv potřebujete uvařit rychle, je nejlepší řešení připravit něco z kuřecího masa, především z prsou. Obvykle pak můžete jídlo podávat do 20 minut. Dietní večeře z kuřecího masa je klasika, ke které se uchylují nejen ti, kdo hubnou, ale i sportovci. Říká...
Čtěte více
Recept na bomboloni
Tento dezert pochází původně z Rakouska, přesto se více spojuje s Toskánskem, kde zdomácněl. Název “bombolone” znamená v italštině bomba, což souhlasí, protože jde o bombu kalorickou. Nicméně lahodné a úžasně lehounké koblihy, tradičně plněné krémem (nebo po našem pikantní zavařeninou) jsou...
Čtěte více
4 věci, které zpomalují metabolismus
Metabolismus má za úkol dodat tělu potřebnou energii, aby mohlo správně fungovat. S metabolismem je tak spojená i správná výživa. Metabolismus se především stará o správnou přeměnu živin, čím rychlejší metabolismus je, tím více kalorií spálíte a tím tedy pro vás bude...
Čtěte více
Meruňkové čatní
Čatní, čatný, ale i chutney, to je název pro tradiční pokrm indické kuchyně. Pro mnoho lidí je čatní velká záhada, protože existuje mnoho variant a chutí a nelze tedy s přesností určit, jak by vlastně mělo chutnat. Čatní je vlastně název pro...
Čtěte více
Recept na česnekový dip
Zahradní grilovačky jsou v plném proudu. Na zahrádkách, terasách u domů i na balkonech se line vůně grilovaného masa, sýrů, zeleniny i pečiva. K tomu nezbytně patří různé druhy omáček a dipů. Pokud vás omrzela chuť kupovaných omáček a nebo jen chcete...
Čtěte více
Jak upéct vepřové koleno
Pečené vepřové koleno je často vyhledávaná hospodská pochoutka, podávaná tradičně s křenem, hořčicí a chlebem. Mnoho lidí chodí na vepřové koleno do restaurace, protože mají obavy, že je jeho domácí příprava příliš složitá, a tak si na něm raději pochutnají v restauraci,...
Čtěte více
Recept na ovocné knedlíky
Léto je hlavní sezónou ovocných knedlíků, protože postupně dozrává všechno ovoce, které je na přípravu knedlíků vhodné (jahody, meruňky, borůvky, švestky). proto není divu, že i méně zkušené kuchařky se začnou pídit po osvědčeném receptu na těst, z něhož se ovocné knedlíky...
Čtěte více